Menu

Content

Breadcrumb

Presentasjon av Norway Terriers

Huddersfield Town A.F.C. er en klubb som klinger godt for oss nordmenn. West Yorkshire klubben ble stiftet i 1908 og har en rikholdig historie. Deres storhetstid var på 1920 tallet. The Terriers er en av fire klubber som har vunnet toppligaen tre sesonger på rad (1923/24, 1924/25, 1925/6). De vant også FA-Cupen på 1920 tallet. Det skjedde 29. april 1922 og Preston NE ble beseiret 1-0 på Stamford Bridge. Klubben har i lengre perioder befunnet seg i lavere divisjoner og sist gang de spilte i toppligaen var tilbake i 1971/72. Nå er klubben tilbake blant de store og David Wagner sine disipler har startet sesongen respektabelt.
Vi ble skikkelig glade når Mike Kristiansen tok kontakt. Nå er supporterklubben dannet og de er med som hovedmedlem i Supporterunionen for Britisk fotball.
Her følger et intervju med Mike.

Supporterklubb: Norway Terriers
Medlemmer: 29 (pr.03.12.17)
Stiftet: 2017
Kontaktperson: Mike Kristiansen
Adresse: Frudalsrindane 69, 5306 Erdal.
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 40480122
Twitter: NorwayTerriers
Hjemmeside: www.huddersfield.no
Bli medlem: http://huddersfield.no/contact.html

- Når og på hvilken måte ble du Huddersfield Town supporter?
For ca 15 år siden så var jeg med en gammel fille-onkel på fisketurer med overnatting i skogen, og han gikk ustanselig og ropte '' Og Hudders, Hudds, Hudds, Hudds''
Jeg fant etter hvert ut at dette var et fotballag, og startet da og følge med de i sympati. Etter hvert ble jeg selv fan, også ballet det på seg, de siste 10-12 år har det vært bare Huddersfield.

- Gi oss noen ord om prosessen med å starte en supporterklubb.
Dette er noe jeg har tenkt på i mange år, jeg forsøkte senest i 2011 og få flere med meg via siden ''VG-debatt'' - men det var ingen som ble med da.
Ved opprykket fant jeg ut at nå må jeg bare gjøre det. Det er en forholdvis grei prosess og starte, men det må opprettes som forening i Brønnøysundregister for og få no nettside, det var vel det mest krevende. Det som ellers er krevende er at det må følges opp, både på sosiale medier og nettside - det krever en del om en er alene.

- Hvilke positive særtrekk mener du Huddersfield Town har som fotballklubb?
Huddersfield er en klubb som står supporterne nære, og eies og drives av en lokal forretningsmann som har hele sitt hjerte i klubben.
Supporterne er ekte - og det er få ''plastic-fans'' som en ofte ser i de større klubbene.
Det er genuint og nært - og en får fort et nært forhold til klubben om en skulle forsøke og reise på en kamp eller to!

- Har du du fått gode kontakter i klubben?
Ja, jeg har flere som jeg treffer hver gang jeg er i Huddersfield. Dette er fasn jeg har møtt tilfeldig over årene - og det er ikke ofte de treffer en norsk fan, så det er nok like moro for de som for meg! Spiss-legende Andy Booth har jeg truffet noen ganger, og mailer litt med - han ordner til hva det skulle være rundt stadion uten og mukke - en kjempekar.

- Hvordan var ditt første besøk i Huddersfield og møtet med byens fotballag?
Mitt første besøk er vel ca 8-10 år siden, men jeg husker rett og slett ikke hvilken motstander vi hadde denne dagen. Meg og en kamerat (som da holdt med Darlington) reiste over og det kjentes ut som vi ble løftet på gullstol helt til vi kom hjem igjen. Makan til vennlighet skal du lete lenge etter.

- Gi oss en kort historikk om klubben. Oppturer og nedturer.
VI har jo som mange vet en stolt historie med 3 seriemesterskap på rad i 1924-25-26, som en av 4 klubber som har klart det gjennom tidene. Ellers i min periode som fans, er vel dramaet i 2003, der klubben holdt på og gå konkurs, det som stikker seg ut i negativ retning - 500 personer og selskaper/personer ga penger til klubben og vi klarte da akkurat og overleve. Ellers er jo opprykket til Championship på Wembley i 2012 en makaløs dag, med 11 straffer og opprykk. Det samme gjelder naturligvis Wembley i år, der vi nok en gang vant på straffer sentral i klubbens historie - selv om det er nyere. Jeg var naturligvis på begge!

- Hva er årsaken til at David Wagner lykkes som manager i klubben?
Han er en tvert gjennom ærlig kar, som ønsker det beste for spillerne og klubben - og er meget godt likt av spillegruppen. Som den første ikke-britiske manageren i Town's historie - hadde han presset på seg, men han har gjort det umulige mulig. Det han gjorde før 2016-17 sesongen, med og ta alle spillerne med til en øde øy i Sverige, uten telefon etc - var et genitrekk. Spillerne ble tvunget til og bli kjent med hverandre, og det ga umiddelbart resultater. Han har ellers hentet gode spillere, ledertyper - mange av de har vært kaptein i tidligere klubber, og har truffet med mange av kjøpene. Måten han fremstår på i media er herlig, han har en evne til og bli likt, men samtidig respektert.

- Din Terriers favorittspiller gjennom tidene?
Her må jeg si Andy Booth , som den jeg husker best. 3 mestscorende gjennom tidene, flere perioder i klubben - og en knalltrivelig kar.
Sliter i dag med rygg og knær dessverre, men har jobbet i klubbet siden han lå opp i 2009.

- Mange nordmenn har ikke besøkt Huddersfield. Gi oss noen ord om byen og hvorfor man burde reise til Yorkshire & Humber byen.
Huddersfield er en liten by med under 200.000 innbyggeres, som ligger ca 50min nordøst for Manchester med tog. Det er en koselig plass, med mye fint landskap, og meget trivelig innbyggere. Du har alt du trenger i gåavstand, og det er små forhold - i motsetning til storbyene i England. Det er en annen opplevelse.
Bør besøkes på kampdag, da på en drakt og heng deg på! Ta en spasertur langs elven i sentrum, eller ta seg en pils på en av pubene.

 - Hvilke puber vil du trekke frem som de beste i Huddersfield sentrum? The Vulcan og Gas Club er plassen og være før og etter kamp, om en vil ha ekte engelsk kultur. The Sportsman er ellers fin om en vil ta et par rolige pils. Jeg liker godt og gå på PPG Canalside (treningsanlegget) før kamp, her er det mange fans, underholdning, mat og drikke - spesielt vennlig om en har med seg unger/familie.

- Som nyopprykket Premier League klubb er det ikke enkelt å beholde plassen i toppligaen. Hvorfor tror du The Terriers har en god mulighet til å klare det?
Det er slett ikke enkelt. Når vi ser på den kapitalen som sprøytes inn i Premier League klubbene idag. Town flyter på en enorm medgang siden opprykket, og de lever fortsatt litt i den boblen. Med den grunnmuren vi har i klubben med lokal forankring i eierskap, trener som passer 100% og riktige spillere i de fleste posisjoner. Jeg kan ikke se vi en noe dårligere enn en del av andre lagene som vil slite i bunnen. I en klubb sin lange historie vil en av og til, kanskje hvert 50ènde år - komme til en tid der absolutt alt klaffer, Huddersfield er der nå. Jeg tippet oss på 13. Plass før sesongen, og står ved det enda.

 

Sist redigerttirsdag, 02 januar 2018 19:20