Menu

Content

Breadcrumb

Trond Fuhre

Trond Fuhre

Egil har sett 743 kamper på Bohemen siden år 2000

Egil Matre er fra Nordstrand i Oslo, og er hva man kaller en Die-hard supporter for sitt kjære Tottenham Hotspur.
SBFs sin utsendte treffer han i forkant av Premier League oppgjøret Manchester United vs Tottenham. Det er mandag 27. August
og den meget populære fotballpuben Bohemen er stinn brakke av spente supportere.
Egil er født i 1976 og har regnskap som yrke. Men i kveld er jobb og alt annet lagt på is. I kveld skal London-klubben og deres supportere virkelig
vise verden de vil sloss om Premier League tittelen 2018/19. Alle vet Old Trafford er et svært vanskelig sted å hente tre poeng, men José Mourinho og hans Red Devils
har vist svakheter i serieoppstarten.

Egil, jeg fikk vite av ledelsen av Tottenhams Venner du har et helt spesielt forhold til Bohemen og Spurs kamper. Han drar på smilebåndet og forteller: Jeg tror de sikter til hvor mange kamper jeg har sett siden året 2000. Hvor mange kamper har du sett her? I starten registerte jeg ikke besøkene, men etterhvert så startet jeg å skrive ned besøkene. Inkludert kveldens kamp har jeg sett 743 kamper på Bohemen. Det skal også sies Egil har sin favorittstol og plassering/posisjon i forhold til storskjermen i lokalet. Fra herrens år 2000 kan du telle på to hender hvilke kamper Egil ikke har sett her.
Fantastisk, det kan ikke være mange som har flere kamper enn Egil på den berømte Oslopuben. Han sier en eller to Cola/Pepsi er standard under kampen og ved spesielle anledninger drikkes Champagne.
Typisk nok har Bohemen startet et byggeprosjekt i den delen Egil og Tottenham supporterne ser kampene. Så i kveld er alternative tv-skjermer valgt av Spurs gjengen.

- Når og hvordan ble du Spurs supporter? Som mange nordmenn besøkte han London med sine foreldre i ung alder. Det var i sesongen 89/90 og jeg likte hovedstaden. Byen gjorde et sterkt inntrykk på meg. Jeg så jo på Tippekampene og klubben med navnet Tottenham Hotspur fanget min intresse. Ikke minst pga min første favorittspiller Erik Thorstvedt. Det å se en norsk keeper spille for Tottenham var stort. Jeg har truffet Erik og fortalte han om årsaken til hjertet mitt banker i hundre for The Lilywhites. Andre helter på denne tiden var legendene Paul "Gazza" Gascoigne og Gary Lineker.

- Hvor mye betyr Tottenham Hotspur for deg? Veldig mye sier han med sterk og klar stemme. Jeg planlegger det meste ut fra når Spurs spiller sine kamper. Selvfølgelig er det sosiale med å treffe andre medsupportere gitt meg mange gode minner.
Tottenhams Venner er en flott supporterklubb og som bygger vennskapsbånd. Jeg treffer flere i styret på Bohemen nesten hver kamp. Det er en drivkraft og jeg fant ut fort å kunne se kamper med likesinnede er mye bedre enn å sitte hjemme.
Må også nevne supporterklubbens medlemsblad. Tottenhamsupporteren er et fantastisk medlemsblad som nytes hver gang det kommer ut.

- Når var ditt første besøk på White Hart Lane? Jeg besøkte White Hart Lane første gang i november 1996. Det var helt konge å besøke mekka og jeg fikk skikkelig gåsehud når jeg kom inn på stadion. Vi vant kampen 2-0 mot Sunderland og jeg fikk en drømmestart.

- Din favorittspiller i dagens Tottenham lag? Det kommer uten å mukke, Harry Kane. Han er en av våre egne og som Spurs fansen synger med stolthet hver kamp. Harry er en fantastisk spiller og personlighet. Alltid vært i klubbens eie og er født noen få kilomenter fra White Hart Lane.

- Er engelsk fotball like gøy som for 20 år siden? Ja, helt klart. Jeg er minst like glad i engelsk fotball nå. Det er en livsstil og ville aldri byttet ut spenningen og gleden dette gir meg.

- Klubben som er stiftet i 1882 vil snart åpne sin nye stadion (Tottenham Hotspur Stadium). Synes du det er ok eller ville du beholdt White Hart Lane? Selvsagt er det et savn, men klubben må utvikle seg og det veier tyngre. Ikke glem vår nye stadion vil bli større enn ærkefienden Arsenal,
det er viktig, sier Egil med et glimt i øyet. For å være presis vil kapasiteten på vår nye stadion bli 62 062 og Emerates Stadium har en kapasitat på 59 867.

Beste minne som Spurs supporter? Det må bli seieren mot Arsenal i sesongen 2007/08. Da vi banket Arsenal 5-1 i semifinalen i Ligacupen på White Hart Lane. De vant semifinalekampene totalt 6-2. Det hører til historien at Tottenham vant finalen 2-1 mot
Chelsea. Egil sier klubben fra Fulham Road og Stamford Bridge er en god nummer to når vi snakker om viktigheten å vinne over.

Hvilken plassering vil Tottenham Hotspur få i sesongen 2018/19? Egil tror Manchester City vil heve pokalen igjen og det blir et bikkjeslagsmål om andreplassen. Jeg tror klubben min og Liverpool FC vil være de to klubbene. Utfra klubbenes utvikling og sesongstarten er det ingen dårlig vurdering, synes skribenten.

Jeg takker Egil for praten og nå er det snart klart for Kick Off på Old Trafford. Vi så kampen sammen og hvilken triumf det ble for Mauricio Pochettino sine disipler. Seiren 3-0 ga nok et signal. Spurs blir å regne med i årets Premier League sesong.

Sign: Trond Fuhre.

 

Les mer

Ipswich 1 vant Supportercupen etter straffedrama

Supportercupen 2018 badet seg i sol og varme!

Det ble en knallbra lørdag på Nordre Åsen. Arrangementet har blitt en tradisjon for mange og det er alltid hyggelig å treffe gamle og nye fotballvenner. Mel Sterland (ex. Sheffield W, Leeds United, Rangers og Boston United) hadde blitt invitert over til Oslo av LUSCOS. Mel stortrivdes på Skeid anlegget. Han skulle nok gjerne spilt for The Whites (ivrig fra sidelinjen), men lot det være med tanken. Det var også helt konge å se Claus Lundekvam spille for Southampton.

♥ Det var stort å se Ipswich 1 spille seg helt til topps i turneringen. Det beseiret Chelsea 1 (7-6) på straffer etter 1-1 ved 20 min spilletid. Londonlaget skal ha ros for en knallsterk turnering, men The Tractor Boys kunne heve den store bøtta og hvilke jubelscener vi fikk se!

♥ West Ham var det sterkeste laget i Juniorcupen, men Ipswich ga de kamp til siste sekund. Resultat: 1-0. Det var et rungende ja når vi spurte lagene om de synes vi skulle arrangere Juniorcupen neste år.

Årets Supportercup var den 28 i rekken og staben & samarbeidspartnere skal ha stor honnør for sin innsats under turneringen! Årets bankett på The Scotsman ble som vanlig en suksess. Her kunne vi hylle Ipswich Town supporterklubb og Tottenhams Venner var som vanlig sterkt representert. En fyldig rapport fra Supportercupen kan du lese i SBF Håndbok 2018/19. Den trykkes i slutten av juli måned. Styret i SBF takker for en fantastisk lørdag. Det er bare å glede seg til Supportercupen 2019.

Link til alle resultater 2018:
Hovedturneringen: http://www.supporterunionen.no/index.php/2014-07-22-19-15-13/supportercupen-live
Juniorcupen: http://www.supporterunionen.no/index.php/2014-07-22-19-15-13/live-oppdateringer-junior

Mvh
Trond Fuhre
Supportercupleder

Les mer

Årets supporter 2017/18: Sven Ole Høvring (Derby County)

SBF har i år Sven Ole Høvring fra Derby County som årets supporter. 27-åringen var også nominert i 2015 og har til tross for sin unge alder i en årrekke vært et kjent navn i det norske supportermiljøet. Det er på bakgrunn av han mangeårige innsats for Derbys supporterklubb i Norge at vi velger å gi ham denne prisen.

Sveno (27) fra Kopervik kom inn i styret i Derbys supporterklubb som 18-åring, og ble i 2009 valgt som leder. Siden den gang har han bidratt til at både medlemsbladet (NorRam), Facebook-siden og hjemmesiden har blitt til noe de ca 350 norske Derby-supporterne kan være virkelig stolte av. Da han studerte to år i Loughborough like utenfor Derby knyttet han mange gode kontakter, som man har dratt stor nytte av de senere årene, bl.a. da neste 60 av supporterklubbens medlemmer fikk billetter til playoff-finalen i 2014. Sveno har også stått bak supporterklubbens påsketurer de seks siste årene, turer som har vært en stor suksess med opptil 50 deltagere. Han er også en ivrig groundhopper og har tross sin unge alder allerede vært på om lag 75 baner i Storbritannia.

Vegard Myrbakken fra Oslo (Aldershot Town) og Hans Georg Hansen fra Tromsø (Manchester United) var også to meget gode kandidater til å bli årets supporter. Alle tre fikk god omtale i Premier League sendingen (TV2) sist helg. Sven Ole fikk besøk av TV2 sist uke og intervjuet ble sendt i årets siste Premier League sending.

Årets Supporter Sven Ole Høvring vil motta sin fortjente hyllest og trofè under Supportercupen. Turneringen går av stabelen lørdag 9. juni på Nordre Åsen (Skeid) i Oslo.

Årets jury: Anders Christensen og Harald Unhjem (SBF).

 

 

Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen