Menu

Content

Breadcrumb

Tor Sandø

Tor Sandø

Styremøte 15. januar 2018

Referat fra styremøtet i SBF 15. Januar 2018

Sted: GE Healthcare AS i Nydalen Tilstede: Anders Christensen, Trond Fuhre, Finn Morten Steen, Tor Sandø (på Skype) og Ray Tørnkvist Fravær: Harald Unhjem Møtetid: 17:00-19:00

Referent: Ray Tørnkvist

1. Godkjenning av innkalling, og gjennomgang av referat.

Innkalling godkjent og referat gjennomgått. Noen oppfølgingspunkter kommer under sakslisten.

2. Nytt fra klubbene/kontakt fra medlemmer/andre.

Barnet har oppfylt kravene for aktivitet til videre drift og medlemsklubb i SBF.

Leyton Orient har medelt SBF 18.12. 2017 att de legger ned sin klubb.

Anders tilskriver klubbene for å få tilgang til Facebook og lukkede sider.

3. Regnskapet

Finn Morten informerte om de klubbene som pr 15.1.18 ikke hadde betalt inn kontingenten til SBF. Dette etter en purring. Klubbene er: Aston Villa, Barnet, Cardiff Forest Green, Fulham, Newcastle og West Bromwich. Ray kontakter de pr telefon og tekstmelding og koordinerer med Finn Morten. Finn Morten gikk gjennom midlertidig regnskap som ser bra ut, men det oppfordres til måtehold da perioden er lang.

4. Organisering av nett og medier i SBF

Tor informerte om jobb, som ansvarlig for hjemmesiden. Vi trenger fortsatt litt mer læring og vil jobbe med dette og få lagt dette i system i nærmeste framtid.

5. Supportercupen 2018 Cupen var planlagt lørdag 2. Juni på Nordre Åsen Idrettsanlegg. Terminmøte i NFF har gitt Skeid hjemmekamp denne dato. Det vil i løpet av en uke avgjøres om Skeid får flyttet kampen til søndag. Påmelding til klubbene foreligger når endelig dato er klar.

* I ettertid har vi fått vite at Skeid ikke har fått flyttet sin seriekamp, slik at årets Supportercup etter alle solemerker går av stabelen lørdag 9. Juni.

6. Håndboka 2018/19 Den vil bli på omtrent samme konsept, men med litt stivere bakside. Trykkes opp i 5000 eksemplarer. Sideoppsett blir satt opp av Trond og Tor. Tips Sport & Spill bidrar med layout og bildeoppsett som vanlig.

7. Samarbeidspartnere Årets supporter kåres også i år av TV 2. Deadline for innsending til SBF er 1. april. Kandidater sendes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

8. Quiz Anders og Trond arrangerer Quiz. Stedet er Scotsman og dato 6. April 2018. Harald og Ray bistår hvis de har mulighet. Innbydelse blir sendt klubbene.

9. FansBet

Etter møte med disse inngår SBF ingen avtale, da det er sterk tvil om lovlighet av Betting på nett og måten de driver sin virksomhet på.

10. Eventuelt Finn Morten og Ray ser på muligheten for en eventuell Groundhoppertur i regi av SBF enten denne våren eller til høsten er alternativene. Tas opp på neste møte.

Neste styremøte er fastsatt til 7. Mars.

Les mer

SBF ønsker Bury velkommen

Bury - siste skudd på Supporterunionens stamme

 

Bury FC er en av de ferskeste tilskuddene som medlemmer i Supporterunionen. Vi ønsker Bury FC velkommen!

 

Av Anders Christensen, SBF

 

- Hvorfor ble det nettopp Bury på deg?

Jeg oppdaget klubben første gang høsten 2006. Sammen med kompiser spilte vi det populære tv-spillet FIFA07 hvor Bury var det desidert dårligste laget på spillet. Vi gjorde diverse research på klubben: spillere, bane, historie etc. Bury er ikke det første laget mange tenker på når det kommer til gamle storheter, men klubben har en stolt historie. Siste sesong i det ypperste selskap var i 1929 og etter mange år på nest øverste nivå har klubben holdt til på nivå tre og fire siden 1968. Vi ble spesielt fascinert over at Bury var et av Englands beste lag for over hundre år siden med to FA-titler i 1900 og 1903. I FA-cup-finalen i 1903 ble Derby slått 6-0 – et resultat som i dag står som tidenes største finaleseier i FA-cupen gjennom tidende. I samme turnering den sesongen holdt Bury buret rent i samtlige kamper – en annen rekord som står i dag. En spiller som utmerket seg spesielt var spissen Andy Bishop som ble vår favoritt. Vi var relativt unge på den tiden og vi pratet om å besøke Gigg Lane en gang i fremtiden.

 

 

- Hvordan kom du i gang med supporterklubben, og kan du si noen om den daglige driften?

Siden oppdagelsen av Bury i 2006 har vi kun fulgt klubben på avstand. Som fotballinteressert har det vært en naturlig del å undersøke tabellsituasjonen og resultatene i de lavere divisjonene i England og da har det alltid vært spennende å se hvordan Bury har prestert. Gjennom idrettsstudier í Trondheim ble jeg sommeren 2015 kjent med lederen av den norske supporterklubben til Peterborough – Håkon Rolstad Nilsen. Vi fikk god kontakt og diskuterte mye engelsk fotball. Han introduserte meg for alvor om hva som innebar i drive supporterklubb. Bury hadde ingen norsk supporterklubb og i februar 2016 opprettet jeg @buryfcnorway på Twitter, som siden har vært vår hovedplattform. Vi begynte da å legge ut nyheter fra fotballøya. Dette ble lagt merke til i England og vi ble kontaktet av Mr. Ian Kendall, daværende direktør i Bury FC. Han satte oss i kontakt med John Raftery, lokal ildsjel, som på den tiden arbeidet med å kartlegge Bury-fans verden over. John, som reiser på samtlige matcher, la oss til en WhatsApp-gruppe med både lokale og supportere verden over. Dette førte til ukentlige live-oppdateringer fra samtlige Bury-matcher – informasjon som ble videreformidlet på vår twitterkonto. På årsmøtet hos Supporterunionen høsten 2016 ble vi tatt opp som samarbeidsklubb. Før denne sesongen opprettet vi bury.no, som byr på nyheter, spillerstall, terminliste, kampresultater, reisetips, innmelding etc. Fra denne sesongen har vi grunnet iFollow kunne sett samtlige Bury-matcher i League One noe som har bidratt til at vi har kunne drevet på et nytt nivå.

- Hvordan vil du beskrive Bury som klubb og som by?

Bury kan beskrives som en liten, men svært inkluderende klubb. Klubben ble i 2002 reddet fra konkurs av lokale supportere og støttespillere, etter måneder under administrasjon. Dette førte til at aksjemajoriteten ble liggende hos fansen. Etter en ny runde med økonomisk trøbbel i 2013 tok businessmannen Stewart Day over klubben, men likevel eier supporterne gjennom foreningen Forever Bury 11% av aksjene. Forever Bury jobber aktivt med å ivareta fansen interesser noe som bidrar til å skape en unik nærhet til klubben. Utenfor Gigg Lane kan man finne The Sosial Club som kan tilby noe å drikke, samt en matbit til både hjemme-og bortesupportere. En svært inkluderende klubb med flinke mennesker og engasjerte supportere som er glade i klubben sin. Nordmenn forteller at det er lett å komme i kontakt med lokalbefolkningen og at stemningen på Gigg Lane er noe helt annen enn turistinfiserte Premier League, noe jeg kan stille meg bak. Jeg besøkte byen første gang i februar. Fra Manchester sentrum tar det kun 25min med trikk. Bury er erkebritisk by med stolt historie. Byen skjøt fart under den industrielle revolusjonen, hovedsakelig innenfor bomullsindustri, men også ull og papir. I dag kan byen tilby et av Englands beste markeder, prisvinnende Bury Market. Hyggelig by, flotte mennesker og et lokalmiljø som brenner for sin hjemplass. Jeg kan absolutt anbefale byen for de mange tusen nordmennene som årlig reiser til England for fotball og hygge.

 

- Hvordan har de norske supporterne blitt lagt merke til i Bury?

Norske supportere har blitt godt lagt merke til og har blitt tatt godt imot, både av klubb og den lokale fansen. Da undertegnede og en av mine medsvorne i supporterklubben Dino Islamagic var over tidligere i år ble vi invitert på guidet omvisning både på Gigg Lane og på det vanvittige treningsanlegget Carrington Training Centre(Ex ManCity til 2015). I høst var en gjeng fra supporterklubben å så kampen mot daværende serieleder Shrewsbury. Etter omvisning på Carrington og Gigg Lane var det match på Starkies hospitality hvor de fikk muligheten å møte direktør og spillere. Fra bunnplass vant Bury kampen 1-0 og på sosiale medier ble nordmennene bedt om å bli: ”Can you please stay in England” og " Could you guys come every week please ". Gjestfriheten som blir vist er helt ubeskrivelig noe som bidrar til at man kommer tett på klubben. I høst ble vi kontaktet av TalkSport2 fra London og på live radio ble vi intervjuet om situasjonen i Bury i radioprogrammet The72. På Twitter har vi nesten 500følgere og kun et fåtall er nordmenn.

- Hvem er tidenes Bury-spiller og har du noen høydepunkter fra din tid som Bury-supporter, som du ønsker å trekke fram?

På slike spørsmål er det lett å bli historieløs ettersom jeg kun har fulgt klubben i moderne tid, flere tiår etter storhetstiden. Jeg sendte spørsmålet til min venn i Bury, John Raftery. Han trakk raskt frem Craig Madden, klubbens mestscorende gjennom tidende. I min tid som Bury-supporter vil jeg trekke frem Ryan Lowe som siden 2009 har bøttet inn mål gjennom tre perioder. Han ble midlertidig manager i høst og er uten tvil en favoritt. Høydepunkter for en Bury-supporter er dessverre en mangelvare. Det var stort å slå Tranmere 0-1 i siste runde 2014/2015-sesongen som sendte oss til League One. Første match på Gigg Lane var også kult. Et annet høydepunkt var siste serierunde tidligere i år da Bury beholdt plassen og det tikket inn videoer på mobilen med syngende fans: ”We are staying up”.

 - Hva gikk galt for Lee Clark, og hva hvordan tror du det vil gå med Chris Lucketti?

Lee Clark gikk offensivt ut og snakket allerede da han ble ansatt i februar om ønsket sitt å ta Bury til Premier League. Det sies han reddet klubben fra nedrykk, men i mine øyne så ligger hovedårsaken til overlevelsen hos James Vaughan som scoret 24mål i ligaen. Lee Clarke fikk midler i sommer og hentet hele 21 spillere. Han sendte solide spillere som Zeli Ismail og Adam Thomsson på lån, hvor sistnevnte ble hentet inn bare uker i forveien. Rotete spillerlogistikk og svak ledelse bidro til hans avskjed. En svært upopulær mann ble erstattet med Lucketti. Lucketti, tidligere Bury-kaptein har blitt godt tatt i mot av fansen, men jeg har et for lite grunnlag til gjøre opp noen faglig vurderinger om hans manager-egenskaper. Håper han kan være mannen som redder oss fra nedrykk denne sesongen.

- Hvilke forhåpninger har du for din klubb for inneværende sesong og for fremtiden?

Etter en svært skuffende start så håper jeg vi klarer å holde plassen. Det har dessverre blitt en luke opp til trygg plass, men med spillere tilbake fra skade og forhåpentlig en ny glød i siste del av sesongen kan vi være kapable til å holde plassen. Spillerstallen skal være sterk nok. I fremtiden håper jeg at klubben kan etablere seg som en fast utfordrer til play-off i Legaue One. Kanskje vi kan få prøve oss i Championship en vakker dag.

 

Bury FC

Supporterklubb: Bury FC Norway Stiftet: 2016 Medlemstall: 10 (pr 31.05.2017) Medlemskontigent: Ordinært medlemskap: 50,- Støttemeldem: 0,- Kontaktperson: Martin Teddy Bjørn Adresse: Tjøllinggaten 26, 3112 Tønsberg Telefon: 99510042 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.: https://twitter.com/BuryfcNorway Hjemmeside: www.bury.no.

Martin Teddy Bjørn, lærerstudent fra Tønsberg, er primus motor for Burys norske supporterklubb. I samtale med SBFs utsendte forteller han om sitt kjærlighetsforhold til klubben fra Gigg Lane, som til daglig holder til i League Two.

Les mer

Presentasjon av supporterklubben til Aldershot Town

Vi har slått av en prat med lederen i en av de ferske medlemmene i Supporterunionen for Britisk Fotball, Vegar Myrbakken i Aldershot Town sin norske supporterklubb.

Supporterklubb: Aldershot Town FC - Supporters of Norway
Medlemmer: 6
Stiftet: 2008
Kontaktperson: Vegar Myrbakken
Adresse: Børkesvevegen 80, 2386 Brumunddal
Telefon: 97669839
Medlemsblad: Ingen
Kontingent: Kr 100,- pr sesong
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Facebook: https://www.facebook.com/groups/ATFCSON/

 Fortell om bakgrunnen for at det ble Aldershot som ble din favorittklubb.

- Da jeg var yngre fant jeg på ett fotballkort en spiller som hadde spilt hos Aldershot FC. Hvem det var husker jeg ikke, men noe med navnet på laget som satte seg. Når jeg tilfeldigvis kom over Aldershot Town FC på nettet i voksen alder, så var det ikke noe tvil om at jeg skulle starte en supporterklubb for Aldershot. Siden har det bare ”ballet seg på”.

Hvor aktiv er den norske supporterklubben til "The Shots"?

- I starten (2008-2011) var vi veldig aktive. Det var årlige turer til England, vi deltok ett år i supportercupen (som dog ikke var noen sportslig suksess...), vi hadde månedlige nyhetsbrev og vi oppdaterte hjemmesiden omtrent daglig. Nå om dagen så er vi mest aktive på Facebook, med blant annet en tippkonkurranse foran hver kamp hvor hovedpremien blant annet er en Shots-drakt. Samtidig oppdaterer undertegnede hjemmesiden vår (aldershot.no) så fort det skjer noe og ifbm hver kamp. På hjemmesiden vår finner man også litt om våre turer og hva vi har gjort opp gjennom årene.

Hvem er din Aldershot favorittspiller gjennom tidene?

- Veldig fristende å si Teddy Sheringham som jo de fleste vet hvem er. Han hadde noen kamper på lån i Aldershot før han kom til Tottenham. Var vel mens han var i Millwall, hvis jeg ikke husker helt feil. Men spillere som Luke Guttridge og Danny Hylton er jo spillere vi har sett live på The Rec, så de er jo klart noen av de som skiller seg ut. Hylton VAR en notorisk målscorer, mens Guttridge herjet på Shots midtbane. Må jeg velge en så velger jeg Luke Guttridge, for han har vi også møtt.

Aldershot er ikke så veldig kjent i Norge. Hvis du skulle reklamere for klubben for å skaffe flere medlemmer til supporterklubben, hva vil du si?

- Hvis du er lei av pengejaget i Premier League og har mer interesse for grasrotfotballen som vi har, så er Aldershot laget. I tillegg har vi den beste konkurransen for lag i lavere divisjon for en norsk supporterklubb, med vårt ukentlige høydepunkt i form av konkurransen på Facebook. Hvem vet – blir vi mange nok og interessen er der, er det ikke meg i mot å ta turen over igjen for å se Aldershot live på EBB Stadium.

Har dere mange supporterturer til Aldershot i løpet av sesongen?

- Som tidligere nevnt, så var vi veldig aktive i starten, men dette har dabbet av de siste årene. Skulle gjerne ha vært over i hvert fall en gang pr år, men når jobb og familie krever sitt så blir det så som så. Så svaret på spørsmålet er 0 pr dags dato, men blir interessen stor nok igjen tar vi turen vi!

Hvordan blir dere tatt i mot i klubben som norske supportere?

- Jeg husker godt de par første turene vi hadde. Det var nestleder Arne Kristiansen og undertegnede som dro på den første turen vi hadde. Vi ble jo tatt i mot som helter, vi ble introdusert i pausen på kampen vi så, påspandert øl, etc. Og det er jo klart at en liten klubb som Aldershot får norske fans på kampene, så blir det gjort stas på de tilreisende.

* Her får norske representanter for supporterklubben ta bilde med hele laget og støtteapparatet i forkant av kampen mot Shrewsbury.

Hvordan er atmosfæren på stadion og i byen? Er det stor interesse for klubben?

- Klubben og byen er liten, med ett slitt stadion. Det er plass til ca 7100 tilskuere på EBB Stadium, eller The Rec som den kalles på folkemunne. Byen er vel på størrelse med Hamar. Kanskje litt mindre. En liten engelsk by med sjarm J. Interessen rundt klubben er jo veldig på det lokale plan, som jo så mange andre steder i England. Mange i og rundt Aldershot er intressert i hvordan det går og det er viktig at de har en klubb der også. Man merker det når man er på kampene at det er viktig for dem at de kan komme annenhver lørdag på kamp og ta sine ”pints”.

Hvor ender Aldershot Town sesongen 2017/18 og hvor fornøyd er dere med sesongen så langt?

- Det store målet er jo selvsagt opprykk til League Two. Vi har hatt en god start på sesongen og ligger pr i dag bare noen få poeng unna playoff. Og det er nok der vi tar sikte på å ende også. I fjor spilt vi playoff mot Tranmere, hvor vi røk. Og i år er målet playoff-finale på Wembley. Og hvem vet – klarer vi det så muligens med noen norske fans på tribunen.

Hva er klubbens største meritter så langt? Aldershot Town oppsto da Aldershot FC gikk konkurs. Si litt om historien til klubben.

- Som tidligere nevnt er det viktig for folkene i og rundt Aldershot by at de har ett fotballlag. Og det er klart at når klubben slet som de gjorde økonomisk på 90-tallet, så trådte en gruppe ivrige Aldershot-supportere frem og stiftet Aldershot Town når Aldershot FC gikk konkurs i 1992. Samme skjedde for noen år tilbake når Shots rykket ned fra League Two. Da trådte folk sammen og samlet inn nok penger til at ikke klubben skulle bli slått konkurs igjen, selv om det var nære på. Klubben havnet under administrasjon men kjempet seg ut av dette. Største merittene for Aldershot Town er nok noen enkeltkamper i Ligacupen. Vi møtte jo Manchester United i ligacupen i 2011, mens vi slo ut West Ham på Upton Park i samme cup i samme år FØR møtet med United. Ellers er det en liten klubb med få titler vi har med å gjøre her. En kamp i 3.runde i FA-cupen på Anfield eller Old Trafford hadde jo gjort seg, men det blir vanskelig når de taper 5-0 mot Shrewsbury i 1.runde nå nylig.

Er det vanskelig å følge med en favorittklubb som frister tilværelsen under divisjonssystemet?

- Nei, jeg synes ikke det. Vi har internett nå til dags og de fleste kampene kan høres på nettradio, så vi får med oss det meste som skjer ja.

Er det realistisk å tro at klubben vil klatre i divisjonssystemet de kommende sesongene?

- Hadde jo vært gøy med det, men da må mye skje. Som for eksempel en ”rik onkel” som ankommer Aldershot og forelsker seg i byen og klubben. Dessuten må nok stadion oppgraderes noen hakk. Pr i dag er vi nok ikke bedre enn ett National League-lag – dessverre. Men jeg vet at manager Gary Waddock har ambisjoner her, som styret også har, og League Two er absolutt innenfor den rekkevidden, sier Vegar Myrbakken i Aldershot Town sin norske supporterklubb.

* Leder for Aldershot Town sin norske supporterklubb, Vegar Myrbakken (til venstre) og nestleder Arne Kristiansen (i gult) sammen med en av de store heltene fra favorittklubben Luke Guttridge.


Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen