Menu

Content

Breadcrumb

Årets medlemsblad 2005 - United Supporteren (Manchester United)

Medlemsbladet til den skandinaviske supporterklubben for Manchester United ble kåret til "Årets medlemsblad" for sesongen 2004/05. Juryen offentliggjorde resultatet foran en rød hærskare på utestedet John Dee lørdag 4. juni.

Juryen bestod i år av Ray Tørnkvist og Are Guttelvik fra SBF, samt innhentet ekspertise i form av Tips-redaktør Øivind Smestad, som var juryformann. Juryen hadde heller ikke i år noen lett jobb med å kåre vinneren, og etter at finsiktingen var gjort, stod en igjen med et par håndfuller av blader.

Valget falt til slutt på "United-supporteren". I juryens begrunnelse for årets kåring kan vi lese: "Redaktør Lars Morten Olsen har levert et helstøpt produkt, og redaksjonen har klart balansekunsten mellom å være et glossy fotballmagasin og et supporterblad. Det kan ikke være lett å lage et supporterblad for en så kjent klubb, der vi daglig blir oversvømt med informasjon om spillere, kamper og skandaler - og der mange som henvender seg til klubben, møter stengte dører."

I "United-supporteren" finner vi eksklusive intervjuer med dagens spillere, historikk og artikler om tidligere legender, samt svært fine reiseguider til steder der Manchester United spiller bortekamper i Champions League. Ett av årets numre hadde i tillegg en svært flott Manchesterguide med oversikt over hva som er verd å se i fotballbyen. Juniorene får også sitt, og det er alltid hyggelig å lese om supporteropplevelser og engasjement på alle plan. Juryen syns at bladredaksjonen har fått til et balansert produkt som kan leses av flere generasjoner United-supportere.

Ray Tørnkvist og Are Guttelvik hadde æren av å være til stede på Manchester Uniteds arrangement på "John Dee" lørdag 4. juni, og hva var vel mer naturlig enn å overrekke det synlige symbolet på årets utmerkelse der? SBF benyttet samtidig anledningen til å overrekke klubbleder Marius Silseth en rosebukett i anledning det kommende 25-årsjubileet.

Andre kandidater: Juryen vil ikke underslå at det var veldig jevnt mellom "United-supporteren" og "The Kopite", Liverpoolsupporternes magasin. Med i den siste vurderingsrunden var også "The Gunners Post" (Arsenal) og "Tottenhamsupporteren". Samtlige blader av høy kvalitet, men med noe vekslende journalistisk innsats.