2012 - Newcastle United

Oppgaven med å kåre «årets hjemmeside» blir vanskeligere for hver sesong. Det er så mange supporterklubber tilknyttet SBF som lager meget gode hjemmesider. Spesielt imponerende er det med tanke på at det aller meste av arbeidet blir gjort på fritiden av ildsjeler som lever og ånder for sin favorittklubb. Utviklingen i teknologi og programvare gjør det langt enklere å lage en hjemmeside i dag, og mulighetene er mange når det gjelder layout, bruk av bilder, video etc.

Juryen som har bestått av redaksjonen i tipsfotball.com, Trond Fuhre og Bent Uvaag Johansen fra SBFs styre, har konkludert med at det i sesongen 2011/12 er en hjemmeside som har skilt seg ut. Vinneren av Årets Hjemmeside 2011/12 er www.newutd.no; hjemmesiden til Newcastles norske supporterklubb Toon Army Norway. Supporterklubben til Newcastle startet opp igjen i august 2009 av Nordin Chena og har fra starten av satset mye på å lage en god hjemmeside.

www.newdutd.no er en innbydende og oversiktlig hjemmeside. Det er bevisst satset på å bruke klubbfargene i sort og hvitt, og hjemmesiden har en struktur som gjør det enkelt å finne frem. Hjemmesiden er meget godt oppdatert med nyheter så godt som daglig. Foran hver kamp er det analyser og kampreferat foreligger umiddelbart etter kampslutt. Moderklubben er behørig presentert med spillerstall, historie, statistikk, presentasjon av hjemmebane og tidligere spillere («Newcastle legender»). Interessante videoer fra You Tube og supportersanger er det også plass til på hjemmesiden. Supporterklubben har også sin egen butikk på nettet med både offisielle Newcastle og egenproduserte artikler.

Supporterklubbens aktiviteter inkludert medlemsturer, supportertreff etc. er godt presentert på hjemmesiden. Det er også egne konkurranser blant medlemmene med flotte premier på hjemmesiden. Deler av innholdet på hjemmesiden er forbeholdt medlemmene i Toon Army Norway hvor man må logge seg inn med medlemsnummer og passord. En meget omfattende reiseguide til Newcastle finnes på hjemmesiden; med mye nyttig informasjon om hoteller, hvordan komme seg til byen og tips til hva man kan bedrive tiden i byen i tillegg til fotball (puber, nattklubber, severdigheter etc.). Det er også blitt satt av plass til ord og uttrykk i den ikke altfor enkle «geordie» dialekten.

Oppsummert så er www.newutd.no en meget god supporterklubbside som setter supporteren i sentrum. Redaksjonen med Nordin Chena i spissen gjør solid jobb med ikke altfor mange ressurser. Hvis juryen skal peke på noe negativt; så er det litt for mye sjenerende reklame på hjemmesiden.

Av mange andre gode hjemmesider, ønsker juryen å fremheve følgende tre som fortjener en ekstra honnør:
www.chelsea.no
www.boltonsupporter.net
www.liverpool.no
www.tottenhamhotspur.no

Årets hjemmeside er den yngste av SBFs priser, og ble utdelt første gang siden for sesongen 2002/03. Supporterklubbene til Liverpool og Manchester City er de eneste som har vunnet prisen to ganger.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.