2011 - Bolton Wanderers

Det er ingen enkel jobb å kåre Årets Hjemmeside blant de 46 supporterklubbene som er medlem av SBF. Med tanke på at det aller meste av arbeidet blir gjort av ildsjeler på egen fritid, er nivået på supporterklubbenes hjemmesider imponerende høyt. Det er et enormt arbeid som mange supporterklubber legger ned for sin kjære klubb. I dagens informasjonssamfunn kan supportere holdes løpende orientert på et detaljnivå som man bare kunne drømme om for 10 – 15 år siden. Tilsvarende utvikling i programvare gjør det langt enklere å lage en hjemmeside i dag – mulighetene til billedredigering, lage «filmsnutter», bruk av farger etc.; er nærmest ubegrensede.

Juryen som har bestått av redaksjonen i Tips, FotballExtra, samt Trond Fuhre og Bent Uvaag Johansen fra SBFs styre, er av den oppfatning at det er en hjemmeside som har skilt seg positivt ut i sesongen 2010/11. Vinneren av prisen for Årets Hjemmeside for sesongen 2010/11 er www.boltonsupporter.net

Hjemmesiden til Bolton Wanderers' norske supporterklubb er en meget innbydende og oversiktlig hjemmeside. Det er lett å finne frem til den informasjonen man ønsker på hjemmesiden, og bruk av bilder og farger er gjennomtenkt. Hjemmesiden ser rett og slett proff ut!

På www.boltonsupporter.net opereres det med rapporter både før og etter hver kamp Bolton Wanderers spiller. I tillegg er det daglige oppdateringer om stort og smått som rører seg rundt Bolton Wanderers uten at det blir for mye «ryktepreg». Informasjon om moderklubben i England er meget bra, med informasjon om spillerstallen, presentasjon av hjemmebanen Reebook Stadium med informasjon om hvordan man lettest finner frem og oversikt om hvordan man går frem for å få tak i billetter.

På hjemmesiden har redaktør André Almløv og hans stab funnet plass til interessant stoff om Bolton som by. En detalj som juryen også satte pris på er den omfattende pubguiden på hjemmesiden. Ikke mindre enn 11 vannhull i Bolton er blitt presentert med bilde, kart og en personlig vurdering. Imponerende! Bolton supporterklubb har også sin egen lille supporterbutikk og kan tilby t-skjorter, jakker og klistremerker med supporterklubbens logo. Redaksjonen er flink til å bruke sosiale medier som You Tube. Det er til en hver tid en rekke interessante «filmsnutter» på hjemmesiden. Under linker er det blant annet funnet plass moderklubbens offisielle hjemmeside, en side med informasjon om hvordan finne hoteller i Bolton, lokalavisen i byen og SBFs hjemmeside. På hjemmesiden finnes det også et forum hvor medlemmene kan poste sine personlige betraktninger om klubben i sitt hjerte. Et bildegalleri som bevitner om stor sosial aktivitet i supporterklubben er det også funnet plass til. Supportercupen har også fått behørig omtale.

www.boltonsupporter.net har det aller meste en supporter kan ønske seg. Hjemmesiden er meget godt oppdatert, og man har bevisst brukt klubbens farger. Med tanke på at det hovedsakelig er to personer som står bak; nevnte redaktør Almløv og superklubbens leder Eirik Titland (for øvrig Årets Supporter 2008/09) – er det imponerende hvor mye de har fått til med små ressurser. Konklusjonen fra juryen er dette er en meget velfungerende hjemmeside og at www.boltonsupporter.net er en verdig vinner av Årets Hjemmeside 2010/11.

Av mange andre gode hjemmesider, ønsker juryen å fremheve følgende tre som fortjener en ekstra honnør:
www.chelsea.no
www.stoke.no
www.newutd.no

Årets hjemmeside er den yngste av SBFs priser, og ble utdelt for første gang sesongen 2002/03. Supporterklubbene til Liverpool og Manchester City er de eneste som har vunnet prisen to ganger.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.