Årets pris for nett og sosiale medier 2020 - Aldershot Town

Aldershot Town FC - Supporters of Norway er vinner av SBFs pris for beste sider på nett og sosiale medier 2020

Supporterunionens pris for nett og sosiale medier gikk i 2020 til Aldershot Town FC – Supporters of Norway. Det er særlig utseendet på internettsida og Facebook-sida, og den høye aktiviteten i forhold til størrelsen på klubben, som har overbevist juryen denne gangen. Facebook-sida har vært driftet siden 2008, mens den nye hjemmesida har vært i sving siden januar 2019. Aldershot Norway blei stifta 20. januar 2008 av Vegar Myrbakken (47) fra Brumunddal. Det andre medlemmet var Terje Hatland fra Namsos. Arne F. Kristiansen er nå nestleder i styret, mens Lars Erik Sjølstad er styremedlem. Vegar Myrbakken er fortsatt styreleder og primus motor for supporterklubben. Til daglig jobber han som salgskoordinator for Cloetta Norge.

Aldershot Town FC – Supporters of Norway hadde ved siste opptelling tolv betalende medlemmer. På Facebook-sida er det imidlertid over 40 engasjerte tilhengere, og det er nok bare «et aldri så lite opprykk» til League Two igjen som skal til, før også betalende medlemmer i den norske supporterklubben vil stige.

Grunnlegger av supporterklubben og primus motor Vegar Myrbakken er fortsatt styreleder, redaktør for hjemmesida og ansvarlig for Aldershot på Facebook. Underveis i sesongen drar han i gang ukentlige konkurranser med tipping av kampresultat for The Shots på Facebook.

Benytter Aldershot Norway profesjonell hjelp til websida?

Myrbakken sier at de egentlig ikke har mottatt noen hjelp utenfra. Myrbakken har ordnet alt selv. Han har mottatt gode innspill fra de to andre i styret, og da de skulle ordne med mulighet for betaling via Vipps i webshopen, måtte han ha noe brukerstøtte, men ellers er det Myrbakken selv som står bak det hele. Aldershot Norway hadde tre fellesturer i 2009, 2011 og 2012. Det har vært litt fram og tilbake med aktiviteten gjennom ulike hjemmesider siden oppstarten for tolv år siden (Aldershot.no). Men fellesturer har ikke vært aktuelt eller interessant nok etter at klubben rykket ned fra League Two. Mange trenerskifter og mangel på stabilitet hos moderklubben i England (store utskiftninger fra år til år i spillerstallen) har også ført til fallende interesse for fellesturer.

Myrbakken anslår at det går med ca. én time ukentlig utenfor sesong, og kanskje to-tre timer ukentlig i sesong, til å drifte internettsida og Facebook-sida for The Shots. Han legger vekt på at sidene skal være så ryddige og pene som overhodet mulig. Innholdet skal presentere de viktigste nyhetene fra klubben og supporterstoff som er sentralt for de norske tilhengerne. Det hele må deretter struktureres slik at det er lett å finne fram.

Det er vanskelig å si hvordan det vil gå med moderklubben i England nå, medgir supporterleder Myrbakken. - Aldershot Town presenterte nye drakter i juni, og dermed ser det jo ut til at klubben planlegger for en ny sesong. Klubben har imidlertid ingen rik onkel. De selger sesongkort foran en uviss sesong, for å skaffe midler til driften. Som mange andre klubber på dette nivået handler alt om å holde hodet over vannet for øyeblikket. Næringslivet i England sliter generelt sett etter utbruddet av koronaviruset, og da er nok ikke sponsing av fotball det første som står på agendaen, utdyper Myrbakken.

- Dersom noen supportere av større klubber ser seg om etter en mindre klubb på dette nivået, vil Myrbakken oppfordre dem til å oppsøke Aldershot Town. Miljøet er ikke større enn at man lett kommer i kontakt med alle og kan ta også klubbens indre gemakker nærmere i øyesyn. SBF vil med det gratulere Vegar Myrbakken og Aldershot Norway med prisen for beste nett og sosiale medier i sesongen 2019/2020. I SBFs jury sitter Tor Sandø og Karl Yngvar Øvensen.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.