Einar Sand årets supporter

SBF har i år valgt Einar Sand fra Skien som årets supporter på bakgrunn av sitt mangeårige arbeid for Derby Countys norske supporterklubb og for sitt pionerarbeid innenfor norsk supporterkultur. Sand en grunnla Derbys norske supporterklubb i 1977 og har siden gang hatt en rekke roller og funksjoner i supportermiljøet. I tillegg til styreledervervet og rollen som skribent i Derbys norske supportermagasin NorRam, har han blant vært klubbens (og SBFs) revisor, arrangør av fellesturer, ansvarlig for Tabelltipsligaen og opprettholdt kontakt med moderklubben og legender som Archie Gemmil og Roy McFarland. Under internetts spede barndom var han også blant de første skribentene på den engelske nettsiden RamZone. Vi gratulerer med velfortjent pris!

Hvem blir årets supporter?

Blant mange gode kandidater har SBF i år plukket ut følgende tre personer til finalerunden:

 

Einar Sand (Derby County)

Einar Sand fra Skien grunnla Derbys norske supporterklubb i 1977 og har siden gang hatt en rekke roller og funksjoner i supportermiljøet. I tillegg til styreledervervet og rollen som skribent i Derbys norske supportermagasin NorRam, har han blant vært klubbens (og SBFs) revisor, arrangør av fellesturer, ansvarlig for Tabelltipsligaen og opprettholdt kontakt med moderklubben og legender som Archie Gemmil og Roy McFarland. Under internetts spede barndom var han også blant de første skribentene på den engelske nettsiden RamZone. 

 

Tommy Pedersen (Leeds United)

Tommy Pedersen fra Lørenskog er en sentral aktør i Romerike Whites, og er en viktig bidragsyter både praktisk og sosialt i LUSCOS. Han tilbyr gode aktivteter for supporterne, både hjemme og på tur i England. Han er en sosial type som legger ned mye arbeid i sosiale aktivteter som for eksempel julebord og sommertreff for norske Leeds-supportere. For Tommy er ordet "nei" et fremmedord, og han er til stor hjelp for alle som trenger det, enten det gjelder kampbilletter, som reiseguide i England eller som arrangør av andre sosiale tilstelninger.

 

Roar Nygaard (Tottenham Hotspur)

Roar Nygaard er leder for Spurs Bergen og har tatt ansvar for at Tottenham-supporterne har et samlingssted på Fotballpuben i Bergen. Han arrangerer årlige sommerfester og er administrator i gruppa "Kjøp og salg av Tottenham-billetter" på Facebook. Han arrangerer fellesturer for Spurs Bergen og er alltid behjelpelig for dem som er på jakt etter billetter på Tottenham Hotspur Stadium. 

 

Hvem som stikker av med den gjeve prisen avsløres under Viaplays siste PL-sending for sesongen, søndag 28. mai. 

Art of football

Leeds-supporter Børge Ravndal har skrevet diktet "Art of football" som en hyllest til alle oss som er litt over gjennomsnittet opptatt av leken rundt lærkula. Les og nyt!
 
 
Art of football
 
Tense atmosphere
expectations from the crowd
the referee blows his whistle
the fans cheering out loud
 
Encouraging the players to create
unforgetable moments of magnificent play
leading to euphoria
when the ball goes all the way
 
Into the net, and satisfaction is there
the fans exploding into delight
but in that same moment
opposite fans with faces not exactly bright
 
Disappointment and frustration
but still not giving up the game
and when the equalizer comes
the goalscorers name
 
Is on everyones lips
but the noise is brutally gone
just one minute from time
their team losing 2 – 1
 
So when the referee blows the final whistle
light on one side
darkness on the other
football is like the tide
 
Ups and downs, from victory to loss
that’s why football appeals to the heart
it is surely a game
of despair, delight, passion and art
 
Børge Ravndal 19.05.13

Roar Matre vant nettquizen

Supporterunionen hadde i kveld nettmøte med Gunnar Halle, som fortalte villig fra sin lange karriere i både i Norge og i England. Blant annet fortalte han om hvordan overgangen fra Oldham til Leeds holdt på å gå i vasken da manager Howard Wilkinson fikk sparken rett før kontrakten skulle underskrives. Heldigvis ville den nye manageren George Graham også ha nordmannen, så drømmeovergangen gikk dermed i orden for den sympatiske nordmannen, som foruten de to nevnte klubber også spilte for Bradford og Wolverhampton i England, i tillegg til Lillestrøm og det norske landslaget. Morsomt var det også å høre om preseason-trening med Bradford og deres italienske stjernespiller Benito Carbone, som trivdes bedre i skreddersydde dresser enn å krype rundt i gjørma, slik man gjerne gjorde i England på den tiden når fysikken skulle bygges opp før sesongstart. SBF-leder Ray Tørnkvist hadde fått inn mange spørsmål på forhånd; blant annet hvem som var den beste spillerne han hadde spilt med, og ble navn som Lucas Radebe, Jimmy Floyd Hasselbaink og Carbone nevnt. Halle følger fortsatt godt med på engelsk fotball og på de klubbene han har spilt for, og da særlig Leeds United, som går en tøff vårsesong i møte. Vi takker Gunnar for at han stilte opp.

Etter intervjuet med Halle, ble det avholdt Kahoot-quiz. Den ble denne gangen vunnet av Manchester United-supporter Roar Matre fra Bergen, knepent foran Leicester-supporter Ivar Tisthammer fra Sandefjord. Nummer tre ble Bror Melandsø (Manchester United) fra Snarøya, mens den siste "Champions League-plassen" gikk til Leeds-supporter Rolf Lønstad fra Gjøvik. 

Vi gratulerer med flott innsats!

 

Prøv Kahooten her!

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.