Nytt Josimar i salg

Jada!

Utgave 4/2022 er sendt i trykken. Hele utgaven handler om jubel og målfeiringer 


«Alle var fornøyde, men vi rullet ikke rundt på bakken av den grunn. Et kjapt håndtrykk var nok, og så var vi i gang med spillet igjen», har VM-historiens alle første målscorer, Frankrikes Lucien Laurent, uttalt.
 

Ole Harald Nordheim og Christian Schlüter tar oss i denne utgaven gjennom målfeiringenes og jubelens historie – fra det enkle håndtrykket, som var norm i mange tiår, til dagens regisserte selvforherligelse.

 

Send kodeord Abojo til 2030 eller klikk deg inn HER for å bestille et årsabonnement (kr. 699,-). Vi sender utgaven til alle nye abonnenter fortløpende.

Alle med abonnement på den fysiske utgaven har tilgang til digitalutgaven, samt vårt rike arkiv. Digitalutgaven blir publisert HERDigitalabonnement bestiller du HER (kr. 499 pr år / kr. 49 pr måned). 

Utgave 5/2022 vil bli en spesialutgave om Qatar.

 

Innhold 4/2022:

     

 

Jubel! Kan målfeiringer si oss noe om samfunnet og tiden vi lever i, eller noe om oss selv og hvem vi er? Målfeiringer har endret seg voldsomt de siste 30 årene, men hvor har det brakt oss? Over 26 sider – tiår for tiår, fra 1930-tallet til i dag – veileder forfatterne oss gjennom målfeiringenes historie og utvikling.

Mini.«Hva er provokasjon av motstander-fansen? Jeg scoret mål og la på sprang langs hele langsiden. Tilbake til midten. Ukvemsord fra tribunen haglet, det samme gjorde mynter. Så kom saltoen. Rett foran hjemme-supporterne. Litt sånn «hihi, nå scoret jeg på dere». Det er jo en form for hån. Men det er hån med smil.»

Lise Klaveness. «På fotballarenaen synliggjøres det at kvinnekamp og idrett går hånd i hånd.»

Steffen Iversen. «Jeg blir oppriktig provosert og forbannet over spillere som på død og liv skal rive seg vekk fra medspillere for å feire alene foran egne fans.»

Tom Henning Øvrebø. «Blant dommerne har vi den litt stille, beskjedne jubelen etterpå, der det kan være blikkontakt med assistentdommeren og en gjensidig anerkjennelse for god anvendelse av fordelsparagrafen.»

Jan Åge Fjørtoft. «Når man genuint jubler, så gjør man det ut av følelser. I dag ser man ting som mildt sagt både er dumt og komisk.»

Åge Hareide. «Folk viser følelser på forskjellige vis. Litt av min bekymring i dag – og i samfunnet generelt – er at vi blir mer individualister i stedet for kollektivt sterke.»

Ti ikoniske målfeiringer:
Gazza – Fløyta. Haaland. – Den lekne kriger. Griezmann – Innovatøren. Fowler – Snifferen. Diogo Fingeren. Maradona – Sjelens kyss. Chastain – BHen. Batistuta – Den skyldige. Leadbitter –Begravelsesagenten. Norge – Gresshoppene.

 

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.