En drømmebok for fotballnostalgikere

I "Drømmelaget" av Geir Jacobsen blir vi bedre kjent med forfatterens tretten utvalgte representanter fra 1980-tallets fotballflora. Det gjøres nemlig plass til både en reserve og en manager også, og med undertittelen "Vidunderlige løgner om det vakre spillet" antydes det at bokas innhold ikke kun baseres på kalde fakta. Men det refereres til mange kjente og kjære hendelser fra fotballhistorien, noe som gjør YouTube er et verdifullt tilleggssupplement under lesingen. For eksempel kan det være greit å sjekke ut Preben Elkjærs scoring i strømpelesten etter å ha mistet den ene støvelen da han scoret for Verona mot Juventus, eller kanskje du får lyst til å se om igjen John Barnes’ scoring på Maracana i 1984?

Forfatteren gjenskaper situasjonene som vi som vokste opp på 80-tallet aldri kommer til å glemme, men han gjør også noe mer. Han forsøker å sette seg inn i hva som foregikk inni hodene deres mens det skjedde, og det er her de vidunderlige løgnene og fantasien kommer til sin rett. Hva tenkte for eksempel Peter Shilton da "Guds hånd" sendte Argentina i føringen på Azteca i 1986, og hvordan opplevde Kenny Dalglish tragedien som utspant seg i Sheffield en solfylt aprildag i 1989? På Jacobsens drømmelag er det både overraskelser og selvskrevne valg, og mange av representantene er helter vi husker fra den gangen tippekampen gikk på NRK klokka fire på lørdag. Felles for dem alle er at de har en historie å fortelle.

Boka passer nok best for oss som vokste opp på 80-tallet og som husker spillerne, kampene og situasjonene det refereres til, men også for yngre fotballinteresserte som lurer på hvordan fotballen var den gangen fotballspillere var nesten helt vanlige folk med nesten helt vanlige lønninger, og den gangen spillerne feiret lørdagens seier på puben.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.