Håndboka 2022/23 i trykken

Årets supporterhåndbok går i trykken i disse dager, og den vil som vanlig eksistere i både fysisk og i digital versjon. I årets utgave kan du blant annet lese eksklusive intervjuer med Kasper Vikestad og Stefan Johansen, besøk hos Kelty Hearts, Derby County og Stoke City og artikler om de gamle heltene Paul Mariner og Peter Knowles. Og selvfølgelig kan du lese alt om Supportercupen og om sesongens kåringer. Boka vil bli distribuert rundt om i hovedstadens fotballpuber, og den vil selvsagt også legges ut digitalt på vår hjemmeside. Hvis noen ønsker en fysisk utgave, så ta kontakt med oss på mail, så fikser vi det.

 

SBF med stigende medlemstall

Tallene som viser antall medlemmer i SBFs medlemsklubber er alltid interessante da de gir en pekepinn på interessen for britisk fotball. Og etter et liten nedgang i fjor, er det hyggelig å kunne konstatere at tallene nå er på vei opp igjen. Totalt er vi nå oppe i 126 183 medlemmer fordelt på våre 53 medlemsklubber, så vidt under toppåret 2020. Interessant er det også å se at Manchester United øker mest i en sesong hvor de sportslige resultatene i en ikke svarte til forventningene. Det er ingen tvil om at det jobbes godt rundt omkring de de forskjellige supporterklubbene.

Her er tallene fra de siste årene:

2022: 126 183

2021: 122 267

2020: 127 083

2019: 121 225

2018: 109 414

Leeds United-supporterne Trondal, Ulven og Strandli på restauranten Madam Reiersen i Pollen i Arendal lørdag 9. juli 2022 ca. kl. 14.00

Helt overlegent!

Agder Whites, som er en lokalavdeling av LUSCOS (Leeds United Supporters Club of Scandinavia) på Sørlandet, arrangerte sommertreff i Arendal i helga fra fredag 8. til søndag 10. juli 2022. Ett hundre Leeds United-supportere fra fjern og nær tok lørdag den 9. juli ferja fra Madam Reiersen på Tyholmen til øya Merdø i havgapet, der festen blei toppa med utlodning, straffesparkkonkurranse, artisten Øyvind Bratlie Skaares sang, allsang og sosialt samvær.

Av Karl Yngvar Øvensen

Terje Ulven (52) er primus motor for Agder Whites og varamedlem av sentralstyret i LUSCOS, og det er også på grunn av hans initiativ og gjennomføringskraft at dette sommertreffet har blitt til en realitet i tre år på rad. Den to og et halvt år eldre storebroren til Terje Ulven holdt med Liverpool. – Da vi engang i 1974/1975-sesongen tok bussen fra Raufoss til Gjøvik for å kjøpe fotballbagger, skulle broren min absolutt ha den røde baggen til Liverpool, men jeg kunne ikke fordra rødt, og jeg ville ha den blå baggen til høyre med «LEEDS UNITED» i store, hvite bokstaver på. Slik blei det. Fra da av har Leeds United vært laget i mitt hjerte, forteller Terje Ulven, som de 30 siste åra har gjort sørlending av seg i Arendal. Han kom på ideen om eget sommertreff for to og et halvt år siden, etter at koronapandemien hadde slått til for første gang, og det viste seg at det blei mulig med samlinger likevel sommeren 2020. – Vi har hatt julebord og tippekampsamlinger i flere år på Sportsbar1 og Haralds pub. Det var en naturlig videreutvikling med også sommersamling. Vi kaller samlinga for Arendalshelga, for Arendal er sol og sommer, bedyrer Ulven, som er glad for at Frank Strandli, den første nordmannen som har spilt for Leeds United, rakk å stikke innom et par timer på restauranten Madam Reiersen på bryggekanten i Arendal, før avgang med ferja til Merdø.

7959 medlemmer i LUSCOS

Med på treffet i Arendal og på Merdø var også Anders Palm (57), som har vært leder for LUSCOS siden 2018. – Det er veldig hyggelig å treffes også i en mer uformell sammenheng utenfor sesongen, sier Palm, som leder den tredje største supporterklubben i Norge. – Alle er med her, uansett bakgrunn. Vi hadde tenkt å få med Eddie Gray og kona hit, men Eddie kunne ikke. Da er det særdeles hyggelig at Frank Strandli kunne komme. Han blei jo ikke inkludert nok da han spilte for Leeds United, selv om han flere ganger har uttrykt hvor vennlige spillere som Gary Speed var mot han. Agder Whites og Terje Ulven fortjener all ros for dette flotte sommertreffet, insisterer Palm, som også vant straffesparkkonkurransen med Pepsi-Cola-briller på sletta utenfor Merdø Kro.

ØBS

Artisten Øyvind Bratlie Skaare (56) fra Oslo Whites underholdt med sang og gitarspill både på Haralds pub (fredag), Madam Reiersen (lørdag formiddag) og Merdø Kro (lørdag kveld). – Sommertreffet er helt overlegent, og det er ingen andre supporterklubber som har noe liknende, utbryter en begeistret Øyvind Bratlie Skaare, som i LUSCOS-kretser gjerne bare omtales med initialene sine, ØBS. ØBS har i mange år underholdt med sitt rikholdige repertoar både i Leeds og på utallige julebord i regi av lokalforeninger for LUSCOS. Det kan virke som om Terje Ulven (52) og Agder Whites har knekket koden for hvordan man skal behandle supporterne om sommeren. Festen på øya Merdø i havgapet utenfor Arendal og Tromøya bar i alle fall bud om empatisk intelligens.

 

Leeds United-supporterne Arve Trondal, Terje Ulven og Frank Strandli på restauranten Madam Reiersen i Pollen i Arendal lørdag 9. juli 2022 ca. kl. 14.00

Ipswich vant supportercupen

Endelig - etter tre års ventetid - var Supportercupen tilbake, og som i 2019 var det Ipswich Town som til slutt stakk av med det gjeve trofeet. I årets utgave, som var tilbake på Hundsund kunstgress på Snarøya, var det totalt 27 lag som deltok i strålende solskinn. Mye var ved det samme, som f.eks. Øyvind og Arnfinn i speakerbua og Geir Andersen som sjef for dommerstanden, i tillegg til styret i SBF som har jobbet lenge for å få i stand årets arrangement. Noe av det aller beste med Supportercupen er det sosiale og den gode stemningen blant supporterne av de ulike klubbene, og det er også en gyllen mulighet for alle å skinne litt ekstra, og kanskje spesielt for de klubbene som vanligvis ikke er så ofte i medienes søkelys. Etter en lang dag med mange kamper i varmen, var det til slutt Wimbledon - Ipswich og Arsenal - Bolton som møttes i de to semifinalene. Begge kampene endte uavgjort, og det var Ipswich og Arsenal som vant straffesparkkonkurransene og som dermed gikk til finalen. I finalen ble 2019-vinner Ipswich et nummer for store for The Gunners, og vant til slutt med overbevisende 4-2 etter scoringer av Andreas Mulelid Kvam (2), Sigurd Støbakk og Hogne Almås. Man of the match, kåret av SBFs utsendte, ble imidlertid Truls Brændvang. I bronsefinalen, der to slitne lag ble enige om å gå rett på straffer, trakk Bolton det lengste strået og fikk tredjeplassen med 6-5. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.