ØBS underholdt med vakker sang på Merdø Kro

Helt overlegent!

Agder Whites, som er en lokalavdeling av LUSCOS (Leeds United Supporters Club of Scandinavia) på Sørlandet, arrangerte sommertreff i Arendal i helga fra fredag 8. til søndag 10. juli 2022. Ett hundre Leeds United-supportere fra fjern og nær tok lørdag den 9. juli ferja fra Madam Reiersen på Tyholmen til øya Merdø i havgapet, der festen blei toppa med utlodning, straffesparkkonkurranse, artisten Øyvind Bratlie Skaares sang, allsang og sosialt samvær.

Av Karl Yngvar Øvensen

Terje Ulven (52) er primus motor for Agder Whites og varamedlem av sentralstyret i LUSCOS, og det er også på grunn av hans initiativ og gjennomføringskraft at dette sommertreffet har blitt til en realitet i tre år på rad. Den to og et halvt år eldre storebroren til Terje Ulven holdt med Liverpool. – Da vi engang i 1974/1975-sesongen tok bussen fra Raufoss til Gjøvik for å kjøpe fotballbagger, skulle broren min absolutt ha den røde baggen til Liverpool, men jeg kunne ikke fordra rødt, og jeg ville ha den blå baggen til høyre med «LEEDS UNITED» i store, hvite bokstaver på. Slik blei det. Fra da av har Leeds United vært laget i mitt hjerte, forteller Terje Ulven, som de 30 siste åra har gjort sørlending av seg i Arendal. Han kom på ideen om eget sommertreff for to og et halvt år siden, etter at koronapandemien hadde slått til for første gang, og det viste seg at det blei mulig med samlinger likevel sommeren 2020. – Vi har hatt julebord og tippekampsamlinger i flere år på Sportsbar1 og Haralds pub. Det var en naturlig videreutvikling med også sommersamling. Vi kaller samlinga for Arendalshelga, for Arendal er sol og sommer, bedyrer Ulven, som er glad for at Frank Strandli, den første nordmannen som har spilt for Leeds United, rakk å stikke innom et par timer på restauranten Madam Reiersen på bryggekanten i Arendal, før avgang med ferja til Merdø.

7959 medlemmer i LUSCOS

Med på treffet i Arendal og på Merdø var også Anders Palm (57), som har vært leder for LUSCOS siden 2018. – Det er veldig hyggelig å treffes også i en mer uformell sammenheng utenfor sesongen, sier Palm, som leder den tredje største supporterklubben i Norge. – Alle er med her, uansett bakgrunn. Vi hadde tenkt å få med Eddie Gray og kona hit, men Eddie kunne ikke. Da er det særdeles hyggelig at Frank Strandli kunne komme. Han blei jo ikke inkludert nok da han spilte for Leeds United, selv om han flere ganger har uttrykt hvor vennlige spillere som Gary Speed var mot han. Agder Whites og Terje Ulven fortjener all ros for dette flotte sommertreffet, insisterer Palm, som også vant straffesparkkonkurransen med Pepsi-Cola-briller på sletta utenfor Merdø Kro.

ØBS

Artisten Øyvind Bratlie Skaare (56) fra Oslo Whites underholdt med sang og gitarspill både på Haralds pub (fredag), Madam Reiersen (lørdag formiddag) og Merdø Kro (lørdag kveld). – Sommertreffet er helt overlegent, og det er ingen andre supporterklubber som har noe liknende, utbryter en begeistret Øyvind Bratlie Skaare, som i LUSCOS-kretser gjerne bare omtales med initialene sine, ØBS. ØBS har i mange år underholdt med sitt rikholdige repertoar både i Leeds og på utallige julebord i regi av lokalforeninger for LUSCOS. Det kan virke som om Terje Ulven (52) og Agder Whites har knekket koden for hvordan man skal behandle supporterne om sommeren. Festen på øya Merdø i havgapet utenfor Arendal og Tromøya bar i alle fall bud om empatisk intelligens.

 

Leeds United-supporterne Arve Trondal, Terje Ulven og Frank Strandli på restauranten Madam Reiersen i Pollen i Arendal lørdag 9. juli 2022 ca. kl. 14.00

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.