2021 - The Peacock News (Leeds United)

Det har vært en merkelig sesong for alle supporterklubbene denne sesongen da kun fotball på tv kunne bivånes. Dertil kom da også utfordringen med å lage medlemsblader. Ingen reisebrev, og mimring fra tidligere og historie ble en del av innholdet hos klubbene denne sesongen. Alle klubbene har gjort en utmerket jobb, men noen har utmerket seg denne sesongen. Valget falt til slutt på The Peacock News, som leverer nok en gang på høyt nivå til sine 7601 medlemmer.

Redaktør Anders Milde har gjennom syv sesonger levert et veldig godt produkt på ca 100 sider pr utgivelse og TPN har også tidligere i denne perioden vunnet prisen. Det ble på starten av sesongen bestemt at formatet ville bli A4 istedenfor A5, og med fire nummer i nytt format, har dette hevet bladets kvalitet også på innhold og layout. LUSCOS har vokst veldig denne sesongen og da følte redaktøren bladet også kunne følge etter med en «new look» til medlemmene.

Bladets innhold viser at kontakten med Leeds i England er veldig god. Det er i tillegg til fast stoff fra faste medarbeidere gjennom mange sesonger, veldig bra innhold som omhandler det en trenger å vite om klubben med overganger, økonomi, framtidsutsikter. Bildene og trykk i super kvalitet, og bladet er i hvitt med gule og blå nyanser som er klubbens farger. En ny webshop er også blitt en stor suksess. Bladet sender også med ekstra ting som øl briketter, iskrape, osv. og sesongens siste nummer hadde klubbens nye klubbsang på CD til alle medlemmer. Mange klubber har som sagt veldig bra blader, men denne sesongen kom vi ikke utenom Leeds Uniteds supporternes TPN.

Det kan også nevnes at supporterklubben i 2020 var 40 år, og en egen jubileumsbok ble laget. Boka gikk til alle medlemmer og samarbeidspartner, og var av meget høy kvalitet med sine 256 sider i softback. Her var alt presentert gjennom 40 års drift. Klubbens president Peter Lorimer gikk bort i vinter og her ga LUSCOS ut et minneblad fra hans karriere, og medlemmer fikk skrive om møte med han både på hans pub Commercial eller i annen form, både i miniutgaven om Lorimer og for jubileumsboka har supporterklubbens styrets Kjell Bjørn Vinje vært gjesteredaktør med stort hell. Kan også nevnes at supporterklubben har økt medlemstallet med over 200 på en sesong og supporter salget på nett er nesten 350 000 kroner i samme tidsrom. Bladets kvalitet og struktur på alle områder gjør de til en verdig vinner som årets beste supporter magasin for sesongen 2020/21. gratulerer.

Andreas Milde som er sønn av avdøde musikkjournalist Tor Milde har gjort en fremragende jobb med TPN siden han startet i 2013/14 sesongen. Andreas kan fortelle at han er veldig stolt av prisen og at den henger høyt. Alle som lager medlemsblader bruker mye tid, og det gjør Andreas også men syntes det er veldig moro og få til et flott produkt som kan sendes til medlemmene seks ganger pr sesong. En verdig vinner er kåret med også stor honnør til Manchester Uniteds, Manchester Citys, Stoke og Derby sine medlemsblad.

2020 - NorRam (Derby County)

Nok en gang hadde juryen nok å velge i når det gjaldt hvem som gir ut det beste medlemsbladet for sesongen. Det er mange klubber, både store og små som legger mye ressurser i dette. Medlemmene elsker og få medlemsbladet i postkassa, selv om det er nok av nytt på sosiale medier om alle klubber.

Store eller små klubber. Engasjementet er stort og denne sesongen falt valget på Derby sitt blad som årets medlemsblad i SBF familien. Klubben med 414 betalende medlemmer gir ut et blad som har vunnet før, og som denne sesongen tross Coronaen (som har ødelagt mye) har levert noe av det bedre som er gitt ut noen gang over en hel sesong.

For det første er det gitt ut over 500 sider totalt denne sesongen, og minimum 120 sider pr nummer fullspekket med historie, betraktninger og flotte bilder i bladet. Det er A4 format i farger og med en glimrende layout og i farger har bladet blitt perfekt, og særlig for en Derby supporter som i skrivende stund ikke har veldig stor suksess på banen selv med «gamlefar» Wayne Rooney i den hvite Derby overdelen. Statistikker og tabeller er også en ting som reiser bladet opp til hva det er. Det er også mye positiv selvkritikk av egen klubb og reisebrev som viser hvor bra miljø det er for Derby supporterne i Norge. Unge spillere fra akademiet blir også viet mye plass, og hvert nummer har fyldig «memory» om da laget vant ligaen i 1972 og 1975. Clough og Taylor blir også minnet i hver eneste utgave.

Hvordan kan bladet bli så bra og ha så mye kvalitets stoff? Jo det er takket være redaktøren Ketil Jakobsen og den dynamiske Inge Haagensen som skriver det meste av bladet. I tillegg har bladet noen fine faste spalter som hever det enda mer.

Sven Ole Høvring som er Supporterklubbens formann er veldig takknemlig for prisen. Han forteller at det legges veldig mye arbeid i å få til et flott medlemsblad, og mener det redaksjonen som fortjener skryt for dette.

Konklusjonen er at prisen for Årets Medlemsblad er fullt fortjent. Det skal gis stor honnør til redaksjonen samt Supporterklubben som bruker mye tid og penger for å lage et topp kvalitets blad. Selv en ikke- Derby supporter vil like bladet med all den variasjonen og det flotte arbeidet som er gjort med lay out.

Juryen gratulerer til Derby, og håper suksessen også kommer på banen framover.

Juryen hadde også andre gode kandidater som ikke nådde helt opp denne sesongen, og det var Stoke og Liverpool som var de nærmeste.

2019 - SuperHoops (Queens Park Rangers)

Som så mange ganger før gjennom flere tiår er det vanskelig å kåre årets medlemsblad da mange gjør en fantastisk jobb, og bruker massevis av tid til dette. Det er noe eget med medlemsblader. Får du det i posten er du liksom mer identifisert med din egen klubb og er en del av den, uansett om du ikke leser alt. For mange er det fortsatt ett høydepunkt når det detter ut av postkassen og man kan lese om sin egen klubb både fra innsiden og utsiden.

Også dette året hadde juryen en meget vanskelig oppgave, men så vi på helheten og alle kriteriene, så kom juryen frem til London klubben QPR sitt medlemsblad. Bladet The Superhoops har over en årrekke levert varene, og nå får denne gjengen prisen som best i klassen.

Er dette sant, eller en spøk? var ordene vi fikk til svar da QPR Norways sin formann Kåre Svang ble konfrontert med meldingen om prisen. Ja i aller høyeste grad var dette sant. Deres flotte medlemsblad har alt en supporter kan ønske seg. Klubben er ikke så veldig stor i norsk målestokk, og ressursene er ikke så veldig mange, men kvaliteten på A5 utgaven på ca 100 sider, og som kommer ut fire ganger pr sesong, er glimrende.

Bladet har de vanlige opplysningene som supporterne trenger pluss masse annet godt stoff. Det er liksom som om du vandrer rundt Shepherds Bush området når du lever deg inn i denne «blekka». Her er informasjon om spillere, restauranter, samfunnet rundt og puber. Det er også fyldige reportasjer fra døren innenfor og presentasjon av ex- players og treff rundt dette.

Redaktør Hellevik og hans stab gjør en fremragende jobb og det håper vi de fortsetter med i mange sesonger. Dag Håkon Hellevik har bred erfaring da han har vært journalist, men også hans stab gjør en fremragende jobb. Hva er din reaksjon til prisen?

Det er fantastisk og bli satt så pris på. Vi jobber mye og prøver alltid å få ferdig ett flott produkt til våre medlemmer. Får veldig mange positiv tilbakemeldinger også, og dette er jo en ekstra fjær i hatten for oss. Jeg bruker flere medarbeidere og alle bidrar flott på sin måte avslutter Hellevik, som også påpeker han er meget stolt og henrykt.

Kåre Svang som er leder i QPR Norway takker juryen så mye, men takker også sine supportere som gjør veldig mye for att bladet skal bli best mulig. Jeg er stolt og glad og dette inspirerer oss alle avslutter en meget blid og fornøyd leder om årets pris.

Årets Jury: Ray Tørnkvist og Harald Unhjem.

2018 - True Blue (Manchester City)

Juryen hadde et vanskelig valg fordi svært mange av de medlemsbladene som ble gjennomgått har et meget høyt nivå.

Juryen falt til slutt ned på Manchester Citys TRUE BLUE.

Det er ikke bare på banen klubben har suksess. Bak tastaturet og oppsett har redaktør Per Arne Rennestraum virkelig løftet deres medlemsblad. Redaktør Rennestraum og hans stab har levert et magasin med lesestoff og informasjon fra Manchester City og supporterklubben på et høyt nivå. Bladet skrives på en måte som gjør at leserne føler seg inne i klubben, og det mangler heller ikke på inside-artikler. Layout, bilder og trykk har høy kvalitet, og magasinet som er på over 100 sider kommer ut fem ganger per. sesong.

Eksempler på «hel ved» er fokus på klubben framover og pengebruk, samt tilbakeblikk på tidligere spillere og hendelser. Alt er av høy kvalitet. Det kanskje bladet scorer mest på er kombinasjonen av fanzine og et seriøst magasin. Her treffer de alle nivåer. Klubben tilbyr også billetter og informerer godt om reiser til klubben sin. Bladet som ble startet i 1977 har aldri før vunnet. Gratulerer! En stor honnør til Liverpools The Kopite og Crystal Palace sitt magasin Ørneblikket. De var de nærmeste utfordrerne.

Hva sier redaktør Per Arne Rennestraum om prisen?
Dette var utrolig overraskende og morsomt å høre. Rett og slett rørende. Vi jobber på dugnad for å få gitt ut bladet, og dette er også en stor honnør til alle medarbeiderne våre. Det er mange som står på for å få til dette.

Styret i Manchester City er også glade for at vi kan få til dette på papir, fordi det er det våre 2500 medlemmer vil ha. Jeg bukker, takker og hilser.
Dette var fantastisk for oss.

Årets jury: Ray Tørnkvist og Harald Unhjem.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.