2022 - United Supporteren (Manchester United)

Pandemien har gitt seg, og igjen har vi startet å reise og se på våre kjære klubber. Det å skrive medlemsblad har vært en stor utfordring de siste to sesongene, men samtidig som alle klubber har klart seg gjennom krisen med begrenset tilgang til stoff og kontakter, er det nå igjen liv og røre og på vei tilbake til normalen.

I sesongen 2021/22 var det veldig mange klubber som gjorde en imponerende innsats med å gi ut medlemsblader. For å trekke frem noen var Derby County igjen blant de aller beste, og også Stoke City har gitt ut blader av imponerende kvalitet. Liverpool sitt The Kopite var også helt i toppen, men denne sesongen skulle det bli United Supporteren som er Manchester Uniteds supporterklubbs sitt blad som stakk av med seieren i knivskarp konkurranse med The Kopite.

Bladet som har Lars Morten Olsen som redaktør, har gjort en kjempejobb for sine medlemmer denne sesongen. Det kommer ut seks ganger pr sesong med 116 sider i hver utgave "spekket" med godt stoff som egentlig treffer alle alderstrinn. Her er historier om dagens situasjon godt blandet med portretter og intervjuer med spillere og managere fra mange tiår tilbake. Samtidig er det bilder av gamle kampsituasjoner der spillere vi nesten hadde glemt lyser mot oss i flotte fargefotos.

Utenom det rent redaksjonelle, tilbyr bladet også veldig god info om kjøp av reiser og billetter, samt et imponerende utvalg av supporterartikler til medlemmene. Supporterklubben sender stadig med vedlegg som postere etc. Dette er noe som faller i smak hos det fleste supportere av Manchester United. Totalt sett er United Supporteren det beste medlemsbladet, og med god og gyldig grunn valg til årets medlemsblad.

Vi tok en prat med Lars Morten Olsen både for å gratulere og høre litt hva som ligger bak arbeidet med å få tittelen årets medlemsblad. Det kan nevnes at Lars Morten har vært redaktør siden 2000.

-Ja, Lars Morten, gratulerer så mye dette var fortjent. -Først må jeg si tusen takk. Det er alltid en ære å få denne prisen selv om vi har lagt ned store ressurser og mye tid på å få til et godt produkt - Dere har jo et medlemsblad som i tillegg til det gode innholdet også har et utseende som er veldig bra. Format og layout er meget bra. Vårt inntrykk at det er lett å lese. -Først og fremst har vi prøvd å forbedre oss redaksjonelt. Vi er flere skribenter. Som du nevner om historikk har vi lagt oss på en linje der vi treffer alle alderstrinn. De siste årene har dette fungert meget bra, og også den yngre generasjon supportere får kjennskap til hva som skjedde for mange år siden. Dette viser oppbyggingen av klubben som fra å ha kanskje vært den beste i Europa nå er inne i en bølgedal. Viktig at vi treffer alle og på alle punkter. 

-Det som også kan nevnes der det visuelle. Vi har en profesjonell designer av bladet og har fått mye skryt for dette. Vi vil alltid prøve å forbedre oss. Derfor er det mange artikler det jobbes mye med og det er ikke så enkelt i dag å få tilgang til spillere og trenere. Tidligere kunne treffe dem på en pub, mens du i dag kanskje får ti minutter og må ha fått spørsmålene godkjente på forhånd. Vi har fått to intervjuer med to spillere og en manager denne sesongen og det er vi meget godt fornøyd med. Samtidig må jeg skryte litt av intervjuet vi hadde denne sesongen med akademidirektør Tony Whelan. Det var eksklusivt og meget bra. Alt i alt er vi fornøyd, og vi jobber hele tiden hardt for å gi våre medlemmer det beste bladet. Igjen på vegne av alle i Manchester United supporterklubb: Tusen takk for prisen for årets medlemsblad. Den henger høyt hos oss!

Ray Tørnkvist og Harald Unhjem har utgjort juryen for årets medlemsblad i sesongen 2021/22.

 

 

 

 

2021 - The Peacock News (Leeds United)

Det har vært en merkelig sesong for alle supporterklubbene denne sesongen da kun fotball på tv kunne bivånes. Dertil kom da også utfordringen med å lage medlemsblader. Ingen reisebrev, og mimring fra tidligere og historie ble en del av innholdet hos klubbene denne sesongen. Alle klubbene har gjort en utmerket jobb, men noen har utmerket seg denne sesongen. Valget falt til slutt på The Peacock News, som leverer nok en gang på høyt nivå til sine 7601 medlemmer.

Redaktør Anders Milde har gjennom syv sesonger levert et veldig godt produkt på ca 100 sider pr utgivelse og TPN har også tidligere i denne perioden vunnet prisen. Det ble på starten av sesongen bestemt at formatet ville bli A4 istedenfor A5, og med fire nummer i nytt format, har dette hevet bladets kvalitet også på innhold og layout. LUSCOS har vokst veldig denne sesongen og da følte redaktøren bladet også kunne følge etter med en «new look» til medlemmene.

Bladets innhold viser at kontakten med Leeds i England er veldig god. Det er i tillegg til fast stoff fra faste medarbeidere gjennom mange sesonger, veldig bra innhold som omhandler det en trenger å vite om klubben med overganger, økonomi, framtidsutsikter. Bildene og trykk i super kvalitet, og bladet er i hvitt med gule og blå nyanser som er klubbens farger. En ny webshop er også blitt en stor suksess. Bladet sender også med ekstra ting som øl briketter, iskrape, osv. og sesongens siste nummer hadde klubbens nye klubbsang på CD til alle medlemmer. Mange klubber har som sagt veldig bra blader, men denne sesongen kom vi ikke utenom Leeds Uniteds supporternes TPN.

Det kan også nevnes at supporterklubben i 2020 var 40 år, og en egen jubileumsbok ble laget. Boka gikk til alle medlemmer og samarbeidspartner, og var av meget høy kvalitet med sine 256 sider i softback. Her var alt presentert gjennom 40 års drift. Klubbens president Peter Lorimer gikk bort i vinter og her ga LUSCOS ut et minneblad fra hans karriere, og medlemmer fikk skrive om møte med han både på hans pub Commercial eller i annen form, både i miniutgaven om Lorimer og for jubileumsboka har supporterklubbens styrets Kjell Bjørn Vinje vært gjesteredaktør med stort hell. Kan også nevnes at supporterklubben har økt medlemstallet med over 200 på en sesong og supporter salget på nett er nesten 350 000 kroner i samme tidsrom. Bladets kvalitet og struktur på alle områder gjør de til en verdig vinner som årets beste supporter magasin for sesongen 2020/21. gratulerer.

Andreas Milde som er sønn av avdøde musikkjournalist Tor Milde har gjort en fremragende jobb med TPN siden han startet i 2013/14 sesongen. Andreas kan fortelle at han er veldig stolt av prisen og at den henger høyt. Alle som lager medlemsblader bruker mye tid, og det gjør Andreas også men syntes det er veldig moro og få til et flott produkt som kan sendes til medlemmene seks ganger pr sesong. En verdig vinner er kåret med også stor honnør til Manchester Uniteds, Manchester Citys, Stoke og Derby sine medlemsblad.

2020 - NorRam (Derby County)

Nok en gang hadde juryen nok å velge i når det gjaldt hvem som gir ut det beste medlemsbladet for sesongen. Det er mange klubber, både store og små som legger mye ressurser i dette. Medlemmene elsker og få medlemsbladet i postkassa, selv om det er nok av nytt på sosiale medier om alle klubber.

Store eller små klubber. Engasjementet er stort og denne sesongen falt valget på Derby sitt blad som årets medlemsblad i SBF familien. Klubben med 414 betalende medlemmer gir ut et blad som har vunnet før, og som denne sesongen tross Coronaen (som har ødelagt mye) har levert noe av det bedre som er gitt ut noen gang over en hel sesong.

For det første er det gitt ut over 500 sider totalt denne sesongen, og minimum 120 sider pr nummer fullspekket med historie, betraktninger og flotte bilder i bladet. Det er A4 format i farger og med en glimrende layout og i farger har bladet blitt perfekt, og særlig for en Derby supporter som i skrivende stund ikke har veldig stor suksess på banen selv med «gamlefar» Wayne Rooney i den hvite Derby overdelen. Statistikker og tabeller er også en ting som reiser bladet opp til hva det er. Det er også mye positiv selvkritikk av egen klubb og reisebrev som viser hvor bra miljø det er for Derby supporterne i Norge. Unge spillere fra akademiet blir også viet mye plass, og hvert nummer har fyldig «memory» om da laget vant ligaen i 1972 og 1975. Clough og Taylor blir også minnet i hver eneste utgave.

Hvordan kan bladet bli så bra og ha så mye kvalitets stoff? Jo det er takket være redaktøren Ketil Jakobsen og den dynamiske Inge Haagensen som skriver det meste av bladet. I tillegg har bladet noen fine faste spalter som hever det enda mer.

Sven Ole Høvring som er Supporterklubbens formann er veldig takknemlig for prisen. Han forteller at det legges veldig mye arbeid i å få til et flott medlemsblad, og mener det redaksjonen som fortjener skryt for dette.

Konklusjonen er at prisen for Årets Medlemsblad er fullt fortjent. Det skal gis stor honnør til redaksjonen samt Supporterklubben som bruker mye tid og penger for å lage et topp kvalitets blad. Selv en ikke- Derby supporter vil like bladet med all den variasjonen og det flotte arbeidet som er gjort med lay out.

Juryen gratulerer til Derby, og håper suksessen også kommer på banen framover.

Juryen hadde også andre gode kandidater som ikke nådde helt opp denne sesongen, og det var Stoke og Liverpool som var de nærmeste.

2019 - SuperHoops (Queens Park Rangers)

Som så mange ganger før gjennom flere tiår er det vanskelig å kåre årets medlemsblad da mange gjør en fantastisk jobb, og bruker massevis av tid til dette. Det er noe eget med medlemsblader. Får du det i posten er du liksom mer identifisert med din egen klubb og er en del av den, uansett om du ikke leser alt. For mange er det fortsatt ett høydepunkt når det detter ut av postkassen og man kan lese om sin egen klubb både fra innsiden og utsiden.

Også dette året hadde juryen en meget vanskelig oppgave, men så vi på helheten og alle kriteriene, så kom juryen frem til London klubben QPR sitt medlemsblad. Bladet The Superhoops har over en årrekke levert varene, og nå får denne gjengen prisen som best i klassen.

Er dette sant, eller en spøk? var ordene vi fikk til svar da QPR Norways sin formann Kåre Svang ble konfrontert med meldingen om prisen. Ja i aller høyeste grad var dette sant. Deres flotte medlemsblad har alt en supporter kan ønske seg. Klubben er ikke så veldig stor i norsk målestokk, og ressursene er ikke så veldig mange, men kvaliteten på A5 utgaven på ca 100 sider, og som kommer ut fire ganger pr sesong, er glimrende.

Bladet har de vanlige opplysningene som supporterne trenger pluss masse annet godt stoff. Det er liksom som om du vandrer rundt Shepherds Bush området når du lever deg inn i denne «blekka». Her er informasjon om spillere, restauranter, samfunnet rundt og puber. Det er også fyldige reportasjer fra døren innenfor og presentasjon av ex- players og treff rundt dette.

Redaktør Hellevik og hans stab gjør en fremragende jobb og det håper vi de fortsetter med i mange sesonger. Dag Håkon Hellevik har bred erfaring da han har vært journalist, men også hans stab gjør en fremragende jobb. Hva er din reaksjon til prisen?

Det er fantastisk og bli satt så pris på. Vi jobber mye og prøver alltid å få ferdig ett flott produkt til våre medlemmer. Får veldig mange positiv tilbakemeldinger også, og dette er jo en ekstra fjær i hatten for oss. Jeg bruker flere medarbeidere og alle bidrar flott på sin måte avslutter Hellevik, som også påpeker han er meget stolt og henrykt.

Kåre Svang som er leder i QPR Norway takker juryen så mye, men takker også sine supportere som gjør veldig mye for att bladet skal bli best mulig. Jeg er stolt og glad og dette inspirerer oss alle avslutter en meget blid og fornøyd leder om årets pris.

Årets Jury: Ray Tørnkvist og Harald Unhjem.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.