2014 - News of the Blues (Ipswich Town)

Honnørprisen gis til den supporterklubben som gir ut et medlemsblad med et høyt nivå til tross for begrensede resurser, eller et medlemsblad som har vist stor framgang fra forrige sesong. News of the Blues - medlemsbladet til Ipswich får denne prisen for tredje gang og sist gang var i sesongen 2008/09. Stadig blir bladet som kommer ut i A5 format og på over 60 sider fire ganger i sesongen bedre og bedre. Redaksjonen legger stor vekt på reisebrev, og tett kontakt med sine litt over 500 medlemmer. Stabilitet og jevn kvalitet er blitt et varemerke, som gjør at du vet hva du får når bladet dumper ned i postkassa. Her er det meste, og layouten er også blitt vesentlig hevet de to tre siste sesongene bl.a. med mange bra fargebilder. Med litt høyere side antall og noen flere utgivelser vil News of the Blues kunne kjempe helt i toppen om den gjeveste tittelen i kåringene.

Juryen for både årets medlemsblad og honnørprisen har bestått av Ray Tørnkvist og Bent Uvaag Johansen fra SBFs styre.

2013 - SuperHoops (Queens Park Rangers)

Honnørprisen gis til den supporterklubben som gir ut et medlemsblad med et høyt nivå til tross for begrensede resurser, eller et medlemsblad som har vist stor framgang fra forrige sesong. Denne sesongen falt valget på SuperHoops som er QPR sitt glimrende blad til klubbens medlemmer. Klubben er middels store med rundt 600 medlemmer, men redaktør Kåre Svang med besetning har laget et bunnsolid og kompakt blad til sine medlemmer. Fem utgaver pr. sesong med over 80 sider pr. gang, smekkfullt med alt en supporter trenger å vite om klubben fra området rundt Shepherds Bush.

Bladet kommer ut i A4, og blått og hvitt. Artiklene er mange og bra, og særlig omtale av de som kommer og går av spillere er meget bra artikler. Reiseskildringene er også meget gode, og alt i alt viser bladets redaksjon at de har meget god kjennskap til klubben. En honnørprisvinner som med enda litt mer «løft» nok kan gå helt til topps neste år.

Godt jobbet og gratulerer!

Årets jury besto av Ray Tørnkvist og Balal Bhatti fra SBFs styre.

2012 - Ørneblikket (Crystal Palace)

«Årets honnørpris» er en pris forbeholdt det «mindre» supporterklubbene målt i antall medlemmer. Formålet med prisen er å fremheve de supporterklubbene som på tross av begrensende økonomiske ressurser og et relativt medlemstall allikevel klarer å produsere medlemsbladet på et høyt nivå. For sesongen 2011/12 falt valget på «Ørneblikket» som supporterklubben til Crystal Palace gir ut. Bladet er meget innbyderne og redaktør Øystein Orheim har lagt seg på en linje som gjør at lesere får et blad som kombinerer historie og oppdateringer på en meget bra måte.

En Crystal Palace supporter får i «Ørneblikket» alt han ønsker seg, og det han ikke vet om gamle spillere og managere eller artige historier, ja det kommer fram her mellom to permer. Bladet kommer ut tre ganger pr sesong, og det med glimrende innhold, mye supporterstoff og ikke minst humor! Layouten er innbydene i A4 format med mye bruk av klubbens farger og mange gode bilder.

Juryen har bestått av Bent Uvaag Johansen og Ray Tørnkvist fra SBFs styre.

2011 - NorRam (Derby County)

Vinner Årets Honnørpris sesongen 2010/11: NorRam (Derby County). Til å være en forholdsvis «liten» klubb utgir Derby County et topp medlemsblad. De har til og med scoret blink med formatet som er i A4 format, et format som passer valgt layout godt. Igjen går det på innhold, og det er helt utrolig hva supporterne får av opplysninger om sin klubb i postkassa. NorRam har lagt seg på sort/hvitt og ikke farger da dette sikkert er en kostnadsbesparelse. Vi kan ikke se at dette trekker avgjørende mye ned rent kvalitetsmessig. Veldig bra artikler til hvert nummer. Klubben kunne med litt mer sideantall vært helt på toppen, men med framgangen de viser, er de verdige vinnere av en pris denne sesongen. Særlig skribent Inge Haagensen må fremheves. Statistikk og historie blir presentert på en ikke mindre en imponerende måte. Juryen hadde kanskje ønsket at bladet hadde en mer positiv vinkling på egen klubb. Det blir mye «gnål» om penger og høye lønninger litt unødvendig mange ganger, da vi alle vet at det er sånn det er. Stor heder til klubben, bladet og dens skribenter, og neste år kan det bli gull?

Kåringen av Årets Honnørpris har med oppstart sesongen 1992/92 en nesten like lang historie som kåringen av Årets Medlemsblad. På atten sesonger er det inkludert forrige sesongs vinner Scandinavian Bubbles (West Ham United) kåret ikke mindre enn tyve vinnere. De fire første årene ble det valgt å gi prisen til to lag samtidig, en ordning man gikk bort fra i sesongen 1995/96. Derfra er det kun kåret en vinner pr sesong.

Kriteriene for å vinne er stort sett de samme som er lagt til grunn i kåringen av Årets Medlemsblad med en stor forskjell: her skal de mindre klubbene hedres. Dette gjelder de som på tross av begrensede økonomiske ressurser og relativt lavt medlemstall, allikevel klarer å levere blader på et høyt nivå. I stor grad avhenger disse utgivelsene av enkeltpersoners innsats og standhaftighet og vi mener dette er av uvurderlig betydning for å holde klubben i live og medlemsantallet stabilt eller voksende. Vi ser at bredden og engasjementet er stort og føler at en slik utmerkelse er helt på sin plass.

Runners up: Superhoops (Queens Park Rangers).

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.