2010 - Chelsea

Det er ingen enkel jobb å kåre Årets hjemmeside blant de 46 supporterklubbene som er medlem av SBF. Med tanke på at det aller meste av arbeidet blir gjort av ildsjeler på deres fritid, er nivået på medlemsklubbenes hjemmesider imponerende høyt. Det er et enormt arbeid mange supporterklubber legger ned for sin kjære klubb på balløya. I dagens informasjonssamfunn kan supportere holdes løpende orientert på et detaljnivå man bare kunne drømme om for 10-15 år siden. Det betyr konkurranse mellom de ulike aktørene, og supporterklubbenes hjemmesider må konkurrere med profesjonelle nyhetsorganer med masse kapital i ryggen.

Juryen som har bestått av redaksjonen i Tippebladet Tips og André Øien og Trond Fuhre fra SBFs styret, er av den oppfatning at det spesielt er en hjemmeside som har slikt seg positivt ut i sesongen 2009/10. Vinneren av prisen som Årets hjemmeside 2009/10 går til www.chelsea.no. Denne hjemmesiden har vist en sterk kvalitetsmessig utvikling, og det fortjener virkelig de norske supporterne til London klubben. Kvaliteten på supporterklubbens hjemmesider må jo stå i stil med kvaliteten på moderklubbens fotballag!

Hjemmesiden til Chelsea Supporters Norway (CSN) har en tiltalende design, et ryddig oppsett og er lett å benytte som bruker. Kvaliteten på utlagte bilder og symboler er vel redigert i forhold til tekst. Hjemmesiden ser rett og slett proff ut! Nyheter om alt som rører seg rundt moderklubben kommer på daglig basis, og webredaktør Truls Sylvarnes med sin stab skriver med egne ord og journalistisk tyngde. CSNs hjemmeside er heller ingen ryktefabrikk, men det betyr ikke at leserne kjeder seg for det! På hjemmesiden opereres det rapporter både før og etter hver kamp Chelsea spiller, og begge deler oser av kvalitet. Man blir rett og slett imponert hvor mange detaljer skribenten får med seg. Fanen Siste fra CSN er opplysende og her kan man følge med på smått og stort som rører seg i supporterklubben. I tillegg til link til egen side på Facebook og til moderklubbens hjemmeside; finnes det et forum med stor aktivitet. Her kan du som bruker klikke deg inn på et valgt tema; klubben, rykter, kamper, tilbakemeldinger eller generell fotballprat. Menylisten dekker det meste, og juryen likte særlig detaljnivået på Londonguiden, Hvor er de nå? og Kjøp av billetter. Et tips fra juryen til redaksjonen; vi skulle gjerne ha sett historien til Chelsea i Supportercupen på hjemmesiden. Fra hjemmesiden er det mulig å klikke seg direkte inn på hoteller i Chelsea området – et hjelpemiddel som sikkert blir satt stor pris på.

www.chelsea.no gir sine lesere daglig informasjon om klubben i deres hjerte skrevet av kunnskapsrike skribenter og siden har et variert innhold spesielt til glede for Chelseas egne supportere, men også «gjestelesere» har stor glede av siden. Konklusjonen fra juryen er at CSNs hjemmeside er meget velfungerende og en verdig vinner av prisen for Årets hjemmeside 2009/10.

Av mange andre gode hjemmesider, ønsker juryen å fremheve følgende tre som fortjener en ekstra honnør:

www.liverpool.no

www.qpr.no

www.dcscnb.no

Årets hjemmeside er den yngste av SBFs priser, og ble utdelt første gang for sesongen 2002/03. Supporterklubbene til Liverpool og Manchester City er de eneste som har vunnet prisen to ganger.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.