2016 - Portsmouth

Det å vurdere nettsider opp mot hverandre er ikke en enkel oppgave. Hvilke kriterier er viktig for oss? Det totale inntrykk vil alltid være viktigst, men hyppig og godt skrevne artikler er gull for å overbevise oss. Du må føle at hjemmesiden lever og det skrives med glød og vellyst. Menyen på siden må være rikholdig og man skal kunne enkelt finne fram til det man søker. Utdatert og informasjon som ikke stemmer bør ikke ligge fast på siden. Linker som legges inn må virke, veldig irriterende om ikke. Layout er selvfølgelig viktig og den bør har et preg av sin moderklubb. Ressurser og størrelse på supporterklubben vil alltid vur­deres opp mot hverandre. Smart og god billedbruk er viktig. Vi er ikke så glad i reklame, men forstår den økonomiske biten av det. Gode videoklipp fra kamper og aktuelle hendelser hever nivået på siden. En hjemmeside skal være til og for sine medlemmer. I dag er ofte hjemmesiden/facebooksiden hjertet i supporterklubben. God kommunikasjon med sine medlemmer er viktig. Ved å ha en kvalitetshjemmeside økes trafikken og du får glade medsupportere!

Supporterklubb: Venner av Portsmouth. De scorer høyt på nesten alle våre kriterier. Først og fremst vil vi berømme supporter­klubbens drivkraft og leder Joakim Ellingsen. Hans engasjement i supporterklubben inkludert pompey.no er beundringsverdig. Portsmouth FC er en relativ stor klubb, men befinner seg i League Two. Da kreves det noe ekstra for å drifte en supporterklubb i Norge. De teller i dag 84 medlemmer og vi er sikker på de er stolte av sin hjemmeside.

Andre medlemsklubber som skal ha ekstra honnør for sin hjemmeside:

  • www.chelsea.no (Chelsea Supporters Norway)
  • www.newutd.no (Toon Army Norway)
  • www.brscn.no (Blackburn Rovers Supporters' Club Norway)

Det er alltid gøy å gratulere vinnere av våre kåringer. Det var en glad og ydmyk Joakim Ellingsen vi snakket med.

Gratulerer Joakim. Hva betyr det å vinne denne kåringen?

Først og fremst er det en stor motivasjon til å fortsette å bruke mye tid på web­siden vår. Å nå helt opp i en slik kåring er veldig stort. Det er veldig mange bra websider blant supporterklubbene i Supporterunionen. Jeg er derfor stolt og veldig glad på vegne av oss som står bak siden - og på vegne av alle våre medlemmer. Dette er en pris jeg vet samtlige medlemmer vil bli veldig glad og stolt av.

Vi er imponert over hvor tett dere følger klubben gjennom deres nettside. Hvor mye tid og krefter legger du ned i pompey.no?

Jeg skal ærlig innrømme at det varierer en del fra uke til uke. I travle perioder blir det ikke mange timene, men jeg har heldigvis med meg to skriveglade danske medlemmer. De leverer til hver eneste kamp både en forhåndssak og et kampreferat. Så tar jeg meg egentlig av resten av websiden og drift av supporter­klubben. Jeg teller ikke timer, men jeg prøver å få gjort litt hver dag. Jeg har også den fordelen at jeg etter hvert begynner å få en del rutine med å skrive. Jeg er lærer til daglig, men jeg har også jobbet mye som frilansjournalist (sport) siden 1995. Dermed har jeg erfaring med å produsere mye tekst.

Vi vet du legger ned masse arbeid på pompey.no, men hvem andre ønsker du å takke?

Det må først og fremst bli de to nevnte danske medlemmene. Jean-Robert Tankred og Steen Houman. I tillegg vil jeg egentlig takke alle medlemmene som bidrar på sitt vis - enten det er en like på Facebook, en kommentar på en artikkel eller et reisebrev.

Hvordan er kontakten med moderklubben? Er de klar over hvor engasjert supporterklubb de har i Norge?

Ja, jeg har i alle år vært så heldig at jeg har hatt god kontakt med Portsmouth FC. Nå har det vært en del utskiftning på sentrale folk i klubben gjennom disse årene (jeg startet supporterklubben som 17-åring i 1992/93-sesongen), men jeg har i en rekke år hatt god kontakt med sentrale folk i medie­avdelingen, på billettkontoret osv.

Med ujevne mellomrom har jeg blant annet blitt bedt om å skrive litt om klubben vår for programbladet, lokalavisen i Portsmouth (The News) har skrevet om oss en rekke ganger, jeg er over hver sesong og da prater jeg alltid med folk i klubben. Både managere, spillere, supportere m.m. er alltid nysgjerrige på min/vår interesse for Pompey. Og jeg har i alle år blitt tatt like godt imot - enten Pompey var i Premier League med en stall full av landslagsspillere eller som nå, i League Two med en spillerstall fotballinteresserte nordmenn generelt aldri har hørt om.

Lykke til videre med arbeidet i supporter­klubben. Hva er ditt tips for årets sesong? Vil Portsmouth bli et topplag i League Two denne sesongen?

Jeg tror på opprykk i år. Får vi inn en keeper på høyt nivå, tror jeg Pompey vinner League Two neste år. Hvis ikke tror jeg det kan bli en sesong som i fjor (play off), men stallen ser noe sterkere ut i år enn i fjor og Pompey blir definitivt et lag å regne med i opprykkskampen i 2016/17.

Årets Jury: Kev Robin Kristoffersen og Trond Fuhre

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.