1992 Andreas Ervik (Birmingham City)

Hvordan kan det være mulig at en som ser 60 kamper med Liverpool i en sesong ikke blir kåret til «Årets Supporter 91/92»?  Vel, det skal vi beskrive i denne artikkelen.

I Birmingham City har de en ganske eksklusiv klubb som de kaller «True Blue Club». Kriteriene for å bli medlem er knallharde.

Paragraf 1: Du må se din første «live» fotballkamp i ditt liv på St. Andrews

Paragraf 2: Du må i handling vise at du er en True Blue.

Det siste demonstreres ved å slenge seg rundt halsen på en total fremmed etter en Blues scoring, eller ved å ta en svingom på taket til Directors Box på St. Andrews.

Ervik fyller begge disse kriteriene. Ja du leste riktig. Andreas hadde sin første fotballkamp på St. Andrews (ryktene sier at man er i ferd med å omdøpe stadion til St. Andreas). Da han ble lurt med til England i 1987 av en gjeng kamerater (den berømte Birmingham City klanen fra Sandvika). Det uten å vite hvordan en fotball så ut, var det få som trodde han ble bitt av den britiske fotball basillen.

Han var i en syv måneders periode fra 01.01.91 til 01.08.91 på Engelsk visitt hele 22 ganger. Neste sesong ble det 10 turer. Han krysset altså kjølen over 30 ganger i denne perioden. Da Birmingham skulle møtte Shrewsbury Town i en kamp om opprykk fra 3. divisjon sist sesong hadde Ervik en lengre telefonsamtale med supporterklubbformannen Martin Kolsrud. Natt til lørdag bestemte seg for å ringe flyselskapet. Han tok flyet lørdag morgenen til Birmingham med mellomlanding i København.

Andreas er sekretær i BCFC supporterklubb og for å gjøre den norske supporterklubben bedre kjent på øya, sponser han klubbens guttelag med logoen til supporterklubben. Denne sesongen har Ervik funnet ut at det lønner seg med sesongbillett, men i og med at det kun er helgeturer som gjelder for Andreas p.g.a. jobben er det nå kriserestemning. Nesten alle Birminghams hjemmekamper er flyttet til søndager pga tv-overføringer på ITV, og da rekker ikke Andreas jobben mandag morgen. Andreas er ellers godt kjent blant spillerne og ledere i Birmingham City. Klubbens kvinnelige Commercial manager har t.o.m blitt spurt om Mr Ervik er hennes elsker! Da svarer hun: Nei det er jo bare Andreas fra Norge. Nå er det blitt en selvfølge i Birmingham at en ung nordmann er på plass på kamp annenhver helg. Han fortjener tittelen «Årets supporter 91/92».

Finnes det noen i Supporterunionen som er galere enn Mr. Ervik? Da bør du snarest henvende seg til nærmeste psykologiske klinikk.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.