2008 Gjermund Holt (West Ham United)

Med utnevnelsen av Gjermund Holt som årets supporter 2007-08, har vi funnet en supporter som er genuint opptatt av fotball på mange forskjellige plan. Det kan nevnes at Gjermund er formann for Scandinavian Hammers (West Ham), i det ligger det at han gjør en uvurderlig jobb for West Ham supportere og supportere generelt.

Han reiser gjerne 26 mil inn til Oslo fra der han bor, hvis det ikke er noen kanaler på hjemplassen som sender hans kjære West Ham live.

Han har reist alene til Romania på intertoto kamp, dette viser engasjement og hva fotballen betyr for ham. En annen ting som kan sidestilles med dette er, når Mr. Holt giftet seg hadde serveringspersonalet West Ham drakter og, bord og bordkort var designet i Hammers farger. Han har også brukt mye av sin fritid til å reise til London for og se laget sitt. Arrangerer også supporterturer til England, så andre supportere skal få oppleve West Ham live.

Involverer også familien med reiser for å få med seg pre-season med West Ham.
Juryen hadde 4 veldig gode kandidater og velge mellom, men Gjermund var den beste, og er en verdig vinner av årets supporter 2007-08.

Med Gjermund Holt har vi kåret en mann som bruker mye av sin fritid på Engelsk fotball, som er engasjert og med andre ord er en helhetlig supporter.

I juryen satt: For SBF Trond Fuhre og Frank Østerås. For Canal+ Dag Solheim og Kenneth Fredheim.

Supporterunionen for Britisk Fotball har gjort et intervju med den verdige vinner, som du kan lese under:

Hvorfor dette store engasjementet for West-Ham og Engelsk fotball?
- Det er det jo så vanskelig og svare på. Men som så mange av oss startet det som guttunge, og har bare utviklet seg. Har hatt så utrolig mange flotte opplevelser som West Ham supporter så engasjementet blir bare større!

Har hørt rykter om at du kjennskap til Harry Redknapp på en eller annen måte. Hvordan har det seg?
- Jeg var mye på besøk på treningsfeltet tidligere, og ble da veldig godt kjent med flere av spillerne og managerne. Harry Redknapp er en av jeg ble best kjent med. Harry er en 100 % kjernekar og vi kunne sitte og snakke fotball over en kopp te i timevis etter en trening. Vi snakket også ofte på telefon, bl.a om norske spillere. Jeg har vært med Harry på et par andre kamper også. Han hadde alltid tid til deg, en enestående person. Jeg har også besøkt han i Portsmouth og drukket rødvin med han på hans managerkontor halvannen time før kamp. Ble også godt kjent med Billy Bonds, som var manager før Redknapp. De spillerne jeg ble best kjent med på den tiden var nok Ian Bishop, Rio Ferdinand, Julian Dicks, Marc Rieper og Joe Cole. Alle disse og mange flere var typer som alltid tok seg god tid og var særdeles hyggelige (og sikkert er det fortsatt).

Hvilke 3 West-Ham spillere vil du rangere som de beste gjennom alle tider?
- Bare 3? Det er jo så mange som bør nevnes. Om du sier gjennom alle tider så må man jo ta med Bobby Moore, Geoff Hurst og Martin Peters som vant VM 66. Men om jeg kan velge fra min tid som West Ham supporter så rager nok Trevor Brooking et hode over alle andre, men Billy Bonds og Julian Dicks på delt andre plass. Dicks var for øvrig en vanvittig mye bedre spiller enn han fikk kreditt for. I tillegg til og være en tøff back, var han en eminent tekniker med et venstreben som nesten kunne snakke!

Er det vanskelig å få billett på Upton park og hva er snitt prisen pr. billett?
- Det er ikke så vanskelig om man er medlem av Scandinavian Hammers. Men alle kampene er utsolgt. Snittprisen ligger på 40-45 pund.

Hvorfor blir man aldri enig om hva man skal kalle West-Hams hjemmebane Upton Park eller Boleyn Ground?
- Jo da, man er enig om dette. Stadion heter The Boleyn Ground og ligger i området Upton Park. Men sistnevnte navn blir gjerne brukt på folkemunne.

Hva er din favorittpub i London, og er det en pub du kan anbefale for supportere som reiser til London for første gang?
- Jeg vil nevne tre, for det kommer an på hva man er ute etter. The Spotted Dog i Barking (to undergrunnsstopp utover fra stadion) er den flotteste puben jeg vet om, med veldig god Guinness. The Millers Well i East Ham nærmere stadion er en rolig pub, der man får en god øl og god mat til en rimelig penge. The Boleyn rett ved stadion er puben du skal gå på for god fotballstemning. Den siste halvannen time før kamp koker det der inne. Tradisjonsrik pub som begynner og bli litt sliten, men syngingen før kamp er i særklasse.

Hva gjør dere i arbeidet for å få nye supportere inn i deres supporterklubb?
- Mye. Vi har gjort lite av type medlemsverving og sånn, men er meget aktive og sosiale. Et meget bra medlemsblad, ei aktiv og god nettside, sosiale treff og ikke minst meget gunstige og opplevelsesrike supporterklubbturer er nok de viktigste grunnene til at vi har økt så mye som vi har gjort.

Hva er den beste arenaen du har vært på utenom West ham sin?
- Jeg har en spesiell forkjærlighet for de gamle, gode engelske stadionene og koser meg vesentlig mer på steder som QPR, Southend og Leyton Orient enn på de nye «kjønnsløse» anleggene til Boro, Bolton og Reading. Men kan forstå at andre kan mene annerledes. I Premier League synes jeg Villa Park er bra. Men råder alle til å prioritere bort minst en Premier League kamp for og få med seg en godbit i League One eller Two neste år.

Var det «bare» at du fikk West-Ham bag i 1975 som gjorde at du ble Hammers supporter?
- Nei, langt fra bare, selv om det nok startet med den kule drakta jeg fikk som 6-åring. Men cupfinalen -75 rett etter med verdens mest elegante fotballspiller, Trevor Brooking i storform var nok til og «frelse» en 8 åring!

Hvilken betydning har det for deg at du ble kåret til årets supporter 2007/08 av SBF?
Det er klart det betyr mye og bli anerkjent for noe man tross alt bruker mye tid på. Men jeg har aldri følt at jeg har «brukt» mye tid, det har jo alltid bare vært gøy og være supporter. Men det er en stor ære og vinne, for det finnes så utrolig mange gode og trofaste supportere i dette landet. Jeg håper jeg har vunnet prisen for at jeg har vært en «god og trofast» supporter gjennom lang tid. Jeg føler at jeg vant den på vegne av en knallgod supporterklubb, der jeg er en av flere som gjør en god jobb. Tre andre jeg vil trekke fram er brødrene Stein og Espen Olsen og Alexander Nielsen. Vi fire har vært «kjernen» i supporterklubben i mange år, og sitter nok en gang samlet og har styremøte i London til helgen. Da er vi 60 medlemmer på supportertur!

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.