2016 Arnt Nodeland (Ipswich Town)

SBF har i samarbeid med TV2 i år kåret Arnt Nodeland (Ipswich) fra Nodeland utenfor Kristiansand til årets supporter. Nodeland har vært en markant skikkelse i både det norske og i det engelske supportermiljøet gjennom mange år, og mange vil nok si at det var på høy tid at den sindige sørlendingen endelig fikk denne gjeve utmerkelsen. Arnt stiftet Ipswich Town Supporters’ Club of i 1989 helt på egenhånd, og i dag består klubben av ca 500 medlemmer som nyter godt av flotte sosiale arrangementer, årlige fellesturer, samling til TV-kamper over hele landet og den årlige supportercupen – arrangementer hvor Arnt gjennom en årrekke har vært primus motor. Pga. familiære forhold har han nå valgt å gå inn i en mindre roll i supporterklubben, men han er fortsatt en viktig ressurs for både norsk og engelske Ipswich-supportere – særlig i form av sitt store kontaktnettverk og mulighet til å være behjelpelig om man trenger billetter for å se the Tractor Boys. «Alle» kjenner Mr. Nodeland from Norway. Gratulerer med utmerkelsen – den har du virkelig fortjent!

De andre som ble nominert av SBF og TV2 til denne prisen var Terje Dahl (Leeds United) og Roy Steiro (Manchester United).

Terje Dahl fra Tønsberg ble med i Leeds sin skandinaviske supporterklubb i 2006, og ble raskt en viktig person i miljøet. Og selv etter at han gikk ut av styret, fortsatte han sitt gode arbeid for Leeds-supportere, hvor han blant annet opprettet et fond og startet et lotteri til inntekt for supportere som ikke har mulighet til å reise til Leeds. Terje er også kjent for å arrangere frokoster på puben til Leeds-legenden Peter Lorimer - et høydepunkt for mange som reiser over for å se kamp på Elland Road.

Roy Steiro er 40 år gammel og kommer fra Hundvåg nord i Stavanger. Han ble nominert først og fremst på grunn av sin innsats for Manchester Uniteds supportermiljø i Stavanger, hvor han var en av grunnleggerne av Red Army Stavanger. Han er kjent for å ta godt vare på sine medsupportere og sørger for at nye medlemmer og besøkende i Stavanger føler seg velkommen i miljøet.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.