1994 Lasse Lorentzen (Ipswich Town)

Jeg elsker fotball, hevder Lasse Lorentzen. Det gjør vi i styret Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) også, men vi bøyer oss i støvet for en av Norges mest aktive fans av den britiske fotballen.

For hele familien Lorentzen dreier det meste seg om fotball, og det har det gjort sin Lasse og broren Erik fikk melding med hjem fra læreren for å ha skriblet Manchester United og Larvik Turn(!) på alt av bøker og penal i 50-årenes Oslo. Kona Reidun har blitt svoren Manchester United, mens Lasse allerede på 60-tallet fant ut at Ipswich var en klubb etter hans hjerte.

Siden 1984 har Lasse samlet fotballprogrammer, og at samlingen hans snart når 50.000 vil ingen benekte om de tar turen helt syd i Akershus, Der kan man med egne øyne se hvilken ruvende koloss av programmer og supportereffekter fra alle mulige nasjoner som setter sitt preg på dette fotballgale hjem.

Samlingen av Ipswich program er bortimot komplett fra 1961 (mangler du fortsatt to programmer fra sesongen 1961/62 da Ipswich ble seriemester, Lasse?) og det eldste er fra en cupkamp i 1939. Drømmen er å få tak i programmet fra kampen Røde Stjerne – Manchester United som ble spilt like før flyulykken i München i 1958. Unitedsupporter Reidun sier nok ikke nei takk hvis dette programmet skulle ankomme samlingen, selv om det er verdsatt til 75.000 kroner.

Selv i en sesong hvor Ipswich sine sportslige prestasjoner ikke var mye å skryte av, var Lasse over syv ganger. Reidun var med på fem av turene. Diskusjonen går høyt om lørdagsettermiddagen skal tilbringes på Portman Road eller Old Trafford. I august kommende sesong skal Reiduns 50-årsdag feires på Old Trafford. En bedre ramme rundt feiringen kan ikke kona få, sier Lasse.

At Lasse tok flyturen til England nesten månedlig står det respekt av, når vi vet at hjerteproblemer reduserte aktiviteten hans under høstsesongen. Legen hadde nok ønsket at Ipswich befant seg på en tryggere tabellplassering før den siste serieomgangen i mai. Lasse slet seg gjennom denne lørdagen, og både han og alle hans venner borte i Ipswich så nok det hvite i øynene på nedrykkingsspøkelset, da Ipswich i en 20 minutters periode var under streken.

Men Ipswich er fortsatt i Premier League, og SBF ønsker klubben og hele familien Lorentzen til lykke med kommende sesong. En stor gratulasjon til Lasse Lorentzen, årets supporter 1993/94. En verdig representant for seriøse programsamlere i Norge, Storbritannia... Ja, hele Europa.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.