1995 Tore Berntzen (Queens Park Rangers)

I 1973, 17 år gammel, tok Tore båten over fra Bergen til Newcastle for å se favorittklubben QPR «live» for første gang. Nåværende Spurs manager Gerry Francis og like legendariske Stan Bowles sørget for Rangers målene i en 2-2 kamp nede i Southampton. Dette var den eneste gangen kampen Tore fikk med seg på ei hel uke i England, ingen ville vel veddet på at han 21år seinere hadde vært på 95 ulike baner på øya.

Vestlendingen har bosatt seg på Høvik utenfor Oslo, der han er avdelingsbestyrer for Prix. Han synes oppstusset rundt sin «groundhopping» er noe overdrevent, men at han står for en bragd av det sjeldne viser vel det faktum at TV2, Tippebladet Tips og Haugesunds Avis var på plass da ligabane nr. 92 ble inntatt i Bradford i oktober sist sesong. Kameratene som hele tiden har mast for å få Tore inn i den eksklusive engelske «92 club», hvor man blir medlem ved å ha overvært kamp på de til enhver tid 92 klubbene i den profesjonelle ligaen, trodde det var i boks. Men det viser seg at Tore hadde Halifax blant sine 92, en klubb som nå har amatørstatus i Vauxhall Conference League. På Supporterunionen for Britisk Fotballs (SBFs) teller alle baner i Storbritannia (amatørklubber, landskamparenaer og skotske baner) og det spørs over lenge dagens 95 baner rekker å bli registrert før 100 tallet nåes, for Tore har kastet sine øyne på den skotske «38 club». Det er nemlig ikke sikkert at Tore prioriterer medlemskap i 92 klubben neste gang han er over på øya.

Om Tore har sympatier for andre klubber? Neida, hjertet ligger fortsatt vest i London hos QPR. At forelskelsen kom som en følge av at de daværende toppseriedebutanter QPR i 1969 tapte hele 8-1 for Manchester United, er kanskje årsakene til at Berntzen synes det er på sin plass å fremheve Old Trafford som den flotteste arenaen av dem alle.

Selv om det kanskje ikke er et veldig originalt forslag, kommer vi ikke utenom Tore i år. Vi valgte Tore foran to andre like overkvalifiserte kandidatene, rett og slett for å belønne en trofast sliter! Han utropes herved vel fortjent til SBFs årets supporter 1994/95. Vi er rett og slett stumme av beundring!

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.