1996 Finn Morten Steen (Derby County)

Allerede i 1969 ble Finn Morten Steen fascinert av de blå og hvitkledde bukkene fra Derby. En 4-2 seier mot Nottingham Forest samme år gjorde at kjærligheten slo rot. Seinere har forholdet utviklet seg gjennom utallige reiser, og han har ikke minst lagt ned et imponerende stykke arbeid for engelsk fotball i Norge.

Bortsett fra to seriegull tidlig på syttitallet og et par opprykk, har forholdet Steen – Derby County blitt satt på uhorvelige mange prøver. Verst var det kanskje da Derby spilte 3. divisjon. Lojale fans fra Norge dro likevel helt ned til Plymouth for å mane laget. Resultatet ble 0-4!

Tøft var det også da Derby County sto i fare for å gå konkurs. En stund så det faktisk ut til at klubbens aller siste kamp skulle bli en bortekamp mot Manchester City. Finn Morten måtte bare være til stede i det som kunne bli avskjeden. Han kastet seg på bussen til Göteborg, satt et døgn på fergen til Felixstowe utenfor Ipswich, tok toget via London til Derby, og derfra til Manchester på supporterbuss. Etter 90 minutters fotball bar det tilbake samme vei.

For Derby siden 1977
Derbys norske supporterklubb ble stiftet i 1977, av kateket Einar Sand som den gang gikk på menighetsfakultetet og seinere har benyttet fritiden til å revidere Supporterunionen for Britisk Fotballs (SBFs) regnskaper. Klubben var med det en av de første i sitt slag her til lands. Og helt fra starten har Finn Morten vært med. Den kemneransatte Porsgrunnsmannen har styrt den magre økonomien med sikker hånd, og har hele tiden vært en av drivkreftene i klubben.

SBFs «usynlige ordensmann»
Da SBF ble stiftet i 1986, var det derfor ingen tilfeldighet at Finn Morten var tilstede på stiftelsesmøtet i Arbeidersamfunnets Hus. Det var like selvfølgelig at han sa ja på forespørselen om å ivareta økonomien også i SBF, dog først etter at Derbys daværende klubbformann Nils Johan Dahl fikk forsikringer om at arbeidet ikke gikk skulle gå på bekostning av klubbvervet.

Seinere har han alltid sagt ja til begge verv når valgkomitéen har vært på tråden. Finn Morten har således hatt sammenhengende styreverv i SBF i 10 år og i Derbys supporterklubb i hele 19 år! Kun vi som har arbeidet tett sammen med ham, vet hvilken betydning den pliktoppfyllende gutten har hatt for den fremgang engelsk fotball har opplevd i Norge de siste årene. Arbeidet har blitt skjøttet med en stor nøyaktighet, noe som har vært svært betryggende for de respektive styrer.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.