1997 Egil Svarstad (Manchester City)

Egil har også tidligere vært kåret som årets supporter, og i utgangspunktet så vi etter andre kandidater. Men det er ikke lett. I løpet av 1996/97 sesongen har Svarstad følgende «merittliste»:

Det startet med en tur for å se Manchester City spille to vennskapskamper i Irland. Etter en kort tur til Norge bar det til Kina for å følge City. Bare en av tre oppsatte kamper ble spilt, grunnet flom, så dette var en drøy tur for å se City 1-1 mot et lokalt kinesisk lag. Det hører med til historien at Egil ordnet buss inn på stadion til kampen og plass på ærestribunen for de engelske supporterne.

Tilbake i Norge tok Egil et års permisjon fra jobben i Berg Hansen reisebyrå for å følge klubben i sitt hjerte. Hadde City vært et topplag ville det kanskje være mer forståelig ut fra en seiersfilosofi, men nederlagsdømte City hører ikke hjemme i Premier League, derfor er prestasjonen enda større. I tillegg hadde de Alan Ball som manager ved sesongstart, en mann som ikke er berømt for å skape stor underholdning. Nå er imidlertid Svarstad en ekte supporter med reflekterte meninger og synspunkter, og poeng, seiere og berømmelse er ikke viktigst for Svarstad.

Stikkord som samhold, supporterkultur m/pubbesøk, og generell interesse for britisk levemåte, er holdninger som gjør Svarstad mer «anglofil» enn de fleste av oss. Han er livstidsmedlem på Citys medlemspub rett utenfor banen (City social club), og i løpet av sesongen var han klubbens gjest på direktørenes regning. Dessuten har han deltatt på et utall sosiale arrangementer og vært eksponert i engelsk media, samt dukket opp i NRK med et eget innslag om sitt ett år lange opphold i Manchester.

I løpet av sesongen som Egil har tilbrakt som gjest på Lansdowne Hotel, ca 15 minutters gange fra Maine Road har han også fullført kriteriene som gjør han til medlem av «top 92», altså vært på samtlige engelske ligabaner tilhørende proffligaen. Den siste banen til Svarstad (han har vært på 96 totalt) var Rochdale, og hit gikk han til fots (ca 35 km). En ikke helt ueffen prestasjon!

Hans status blant engelske City fans er på linje med Oasis. Han blir omtalt med enorm respekt og «alle» City fans vet hvem «Egil from Norway» er, bare spør neste gang du er i nærheten av Maine Road! SBF kunne ikke komme utenom denne mannen, gratulerer du er årets supporter Egil!

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.