1998 Gunnar Hansen (Stoke City)

Blant kandidatene til «Årets Supporter» i år valgte Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) å gi honnør til en representant fra grasrota innen supporterklubbvirksomhet. Gunnar Hansen er Stoke City på sin hals, selv om han neste sesong trekker seg etter mange år som ansvarlig for medlemsbladet til Stoke. Han fortsetter imidlertid som han har gjort i mange år som formann i Stoke sin supporterklubb.

Gunnar er ikke den supporteren som har sett flest Stoke kamper, men tro ikke at entusiasmen er mindre av den grunn. Tross alt har han sett Stoke et titalls ganger «live». Men det er først og fremst i supporterklubben han har satt spor etter seg med sin innsats for Stoke og medlemsbladet «Potters News». Dette medlemsbladet har imponert SBF og Stoke sine medlemmer med Gunnar som hovedaktør, veldig ofte i nesten solorolle. Et godt medlemsblad til å underholde sine supportere med, er en kjempeoppgave, og det er dette som ble tungen på vektskåla i kåringen denne gang. I tillegg har Gunnar nå trukket seg tilbake etter å ha brukt 14 timer ukentlig i gjennomsnitt på medlemsbladet for at andre supportere skal ha glede av nyheter fra Stoke. Det er det flere av klubblederne som gjør, men Gunnar har gjort det veldig lenge!

Stoke fan har Gunnar vært siden broren tvang ham til det i 1972/73 sesongen, men etter eget utsagn er han ikke lei seg for det. Gunnar har truffet Stanley Matthews på fellestur med den norske Stoke fansen i 1996, og dette er nok et av høydepunktene i hans supporterkarriere. Han har også truffet sin toppscorer gjennom tidende, John Richie, og da disse var sammen og diskuterte karrieren til Richie måtte Gunnar trå til for å minne Richie på ting han selv hadde glemt fra egen karriere. Dette til Richies store fornøyelse og forskrekkelse! Hvordan kan en nordmann være så opptatt av meg og min fortid undret Richie da!

Gunnars aktivitet og kontaktnett i Stoke har også tatt seg opp de seinere årene, og bl.a. har han sørget for at hans fetter har trenet for juniorlaget til klubben. Sist høst reiste Gunnar også over med ikke mindre enn seks stykker fra egen familie, så hans interesse for Stoke er kanskje i ferd med å øke selv om klubben ikke har sine beste tider for øyeblikket.

Gunnar har ellers en svært anselig samling med Stoke programmer som stadig vokser som følge av årlig abonnement og stadig oppkjøp av gamle programmer. Han holder seg også oppdatert på Stoke via fanzinen Oatcake og den lokale lørdagsavisen i Stoke. Ellers følger han også med via internett eller BBC radio, men det hender at han ikke følger med hver lørdag ifølge han selv, selv om vi ikke helt tror han på det!

Ikke mange Stoke nyheter som kommer uten at Gunnar snappet dem opp. Ellers følger han bredt med i engelsk fotball bl. a. via «Hvem er Hvem i Engelsk Fotball» og «Rothmans», som han kjøper hvert år bøkene kommer ut.

Av yrke er han bankmann, og kanskje et lite lån til Stoke for å få klubben opp igjen hadde vært steg på trappen, Gunnar? Gunnar synes forresten at engelsk fotballs store fortrinn er ærligheten, og selv om han arbeidet i finansverdenen hadde han gjerne sett at det var mindre penger og større bredde i dagens engelske fotball.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.