1999 Helge Larsen (Celtic)

Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) kårer etter hver sesong Årets Supporter, og for å nå opp i en slik konkurranse kreves det litt mer enn å sjekke resultatene på tekst TV lørdag ettermiddag. Du må elske fotballen og ditt lag over alt på denne jord.

I år falt valget på Bømlo karen Helge Larsen, Celtic fan på sin hals og med en egen evne til å skape Celtic stemning rundt seg. Han har vervet mer enn 30 aktive medlemmer i Celtics supporterklubb, dvs. ca 10% av alle medlemmene i klubben. Han har skapt et eget Celtic miljø i hjembygda si i Hordaland og inviterer hvert år alle Celtic-fans hjem til en stor fest hvor østlendinger og vestlendinger møtes til felles dyrking av sin lidenskap. Han tar alltid turen over fjellet til Oslo i forbindelse med Supportercupen, hvor han er sitt lags mest trofaste støttespiller fra sidelinjen.

Selvsagt har hans sønn også gått i pappas fotspor, og alle Celtic-fans kan vel under på at pappa har lykkes med barneoppdragelsen. Helges tilstedeværelse ved kamper i Skottland ser også ut til å ha sin virkning på laget, da hans lag har vunnet svært avgjørende kamper med Helge tilstede.

En episode som i høyeste grad fremhever Helge som en ekstraordinær supporter, var hans reaksjon på Haugesunds Avis beslutning om å ikke bringe den skotske ligatabellen ut til sine lesere. I ren frustrasjon bestilte Helge en annonse for sitt skofirma S. Larsen, hvor han inkluderte den skotske Premier League tabellen!

Det var nok ikke bare potensielle skokjøpere som lot seg imponere, også avisredaksjonen lot seg overbevise, og trykker nå fast den skotske tabellen, og har dessuten fulgt Helge til Glasgow og laget reportasjer om ham.

Det skal heller ikke glemmes at da mellombølgeradio fortsatt var naturligste forbindelseslinje med omverdenen, pleide Helge med sine gode lytterforhold til Skottland å ringe opp klubblederen på Østlandet, for så å legge røret ved siden av radioen. Budskapet var klart, etter kampen skulle nemlig andre klubbmedlemmer kunne ringe til supporterklubben og få ferske kamprapporter.

SBF finner Helge prisen verdi, og gratulerer ham som Årets Supporter 1998/99!

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.