2000 Inge Haagensen (Derby County)

Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) kårer etter hver sesong Årets Supporter. For å oppnå en slik utmerkelse kreves det mye mer ut over vanlig interesse for fotball.

Årets kandidat har til fulle vist at han innfrir kriteriene! Inge Haagensen fra Leknes har fulgt Derby County i tykt og tynt i over 30 år. Han har gjort fotball til en livsstil, og har en egen imponerende Derby vegg hjemme i stua. For dem som er så heldige at de kan motta «NorRam», medlemsbladet til Derby County i Norge, er selvsagt ikke Inge ukjent. Han legger ned et stort arbeid i å forsyne stoffhungrige medmedlemmer med tall og facts fra klubben. For hans interesse for statistikker er overveldende, og det er vel ikke den problemstilling som herr Haagensen ikke kan finne fram på sin PC. For å si enkelt: Er det noe du lurer på hva gjelder Derby historikk fra klubben ble stiftet fram til i dag, vil Inge ha svaret! Han er faktisk mer oppdatert enn sine kolleger i Derby Countys lokale radiostasjon, som ofte har ringt nordmannen før sending.

– Jeg fører en del uvanlig statistikk som mange har fattet interesse for. Eksempelvis har jeg tallmateriale på hvem som har scoret flest mål på straffespark i klubbens historie, og hvem som har bommet på mest, forteller Inge Haagensen til klubbfanzinen «NorRam». Et annet eksempel på Leknes lærerens oversikt illustrerer følgende historie: Da sønnen til en tidligere Derby-direktør ville vite når på 40 tallet faren for første gang var på Baseball Ground, henvendte han seg til Inge!

Men Årets Supporter dyrker selvsagt ikke bare sin interesse for Derby hjemme i stua eller foran PC-en. I løpet av 30 år er det blitt mange reiser til England, og ditto mange utlegg på interessen. Han har fått med seg over 120 kamper til sammen på de britiske øyer, og Derby har vært aktør i godt og vel 40 av disse.

Med andre ord har vi å gjøre med en groundhopper, som i påska 1999 fikk med seg 17 ligakamper på 16 dager! Hans generelle interesse for alt som rører seg rundt på øyriket i sørvest, gjør at også mange andre supporterklubber har kunnet nyte godt av Inges rapporter og statistikker. I tillegg til dette er han selvsagt aksjonær både i Derby og noen andre klubber, og han har sin faste spalte i Derbys kampprogram!

Vår utmerkelse er ikke den eneste Inge Haagensen har mottatt i de senere år. Han er som første og eneste nordmann også representert i «Hall of Fame», et tre og et halvt mål stort bygg like ved parlamentsbygningen i London. Hallen rommer fotballens historie fra den tidligste fasen til i dag, og en avdeling er viet tilhengerne. Inge ble i fjor utnevnt til Derby Countys «fan number one» – noe som også kvalifiserte ham til å havne i «Hall of Fame». Nå er han eviggjort ved en håndavstøpning samt bilder og presentasjon.

Vi er imponert over Inge Haagensens aktivitetsnivå og ønsker ham til lykke med utnevnelsen Årets Supporter!

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.