2001 Lars Huser (Arsenal)

I år fikk styret i Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF)inn gledelig mange forslag på kandidater til Årets Supporter. Det tyder på en aktiv medlemsmasse, samtidig som vi blir klar over at det finnes personer som utmerker seg i mange leire og mange forskjellige måter. Dermed fikk vi også en vanskelig jobb med å plukke ut den verdige vinneren av tittelen, ikke minst fordi vi hadde svært mange gode kandidater denne gang. Til slutt stod det mellom to kandidater, og vi kan her gratulere Lars Huser som etter lang diskusjon ble erklært som vinner.

Lars Huser ble ikke uventet nominert til Årets Supporter av sin egen supporterklubb, Arsenal. Dette ikke minst fordi Lars Huser i en årrekke har vært en ihuga Arsenal-supporter. Han har blant annet gitt dette til kjenne gjennom arbeid i supporterklubben i Skandinavia, hvor han jevnlig har levert bidrag til «The Gunners Post». Huser har også sendt sine bidrag, og artikler til engelske fotballblader og fanziner, som «Highbury High».

Lars Huser har gjennom sin journalistiske virksomhet også nådd ut til langt flere enn den indre krets av Arsenal supportere. Han har vært å skrive boka «Planet Football», og han har dermed bidratt til at mang en fotballelskende nordmann er blitt guidet fram til sin klubb på øyriket. Her har Huser både vist stor innsikt og utvist en grundighet det står respekt av!

Det som likevel til overbeviste juryen om at vi hadde en vinner i Lars Huser, var at han «brente alle broer» da han gikk fra en trygt betalt jobb i hjemlandet og investerte alle sine «grunker» i et engelsk bryggeri for å kunne være nærmere sitt kjære Arsenal. Bryggeriet produserer sitt eget øl, som selges i ulike lokaler puber i London området, og dette betyr at Lars får fulgt The Gunners «live» i hver eneste kamp!

Hans aksjon har selvsagt også skapt interesse fra pressen, og i en reportasje i pausen mellom Arsenal og Chelsea, som Canal+ overførte 13. januar i år, dukker Huser og bryggeriet hans overraskende opp. Det er sikkert mange av våre lesere som fikk med seg denne reportasjen, hvor Lars Huser fortalte om det store steget og guidet seerne rundt i «sin verden». Et flott innslag om en fotballfanatiker det står respekt av. Med hånden på hjertet tror ikke styret i SBF at så veldig mange hadde turt det samme! Vi gratulerer Lars Huser med tittelen «Årets Supporter».

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.