2002 Gerd Signe Vigebo og Hege Engestøl (Liverpool)

Styret i SBF valgte i år for første gang å dele ut prisen som Årets supporter(e) mellom to personer. Dette har sammenheng med at vinnerne- Hege Engestøl og Gerd Signe Vigebo fra Liverpool- ble nominert som et forslag og styret i SBF så ingen grunn til å splitte de to fotballgale kusinene Sørlandet. To øvrige kandidater ble vurdert av styret, men nådde ikke opp denne gangen.

Hege Engestøl og Gerd Signe Vigebo er to 30-årige kusiner fra Iveland i nærheten av Kristiansand som må sies å være langt mer interessert i fotball enn de fleste 30-årige kvinner her til lands. Vanligvis er det mennene som drar på fotballtur til England, mens konene sitter igjen hjemme. Mannen min synes nok det litt mye fotball noen ganger, innrømmer Gerd Signe i et intervju med The Kopite sist høst. Hun har imidlertid funnet en metode for å sikre seg så hun får sett alle kampene. Jeg sørger bare å ha besøk av flere likesinnede venner. Da kan han jo ikke kreve at vi skifter kanal. De fleste kampene får imidlertid Gerd Signe se uten masing om kanalskifte. Mannen arbeider nemlig i Portugal og er bare hjemme hver annen måned. Som regel treffer han kona hjemme, men i mai i fjor hadde Gerd Signe reist til Dortmund, da mannen kom hjem på besøk. Jeg måtte jo bare dra på UEFA-cup finalen, forklarte Gerd Signe til oss. I september tok hun med seg Hege og kjæresten til Lisboa for å besøke mannen. Mens de var der spilte England mot Tyskland på TV. Vi dro på Pub for å se kampen, mens karene gikk i butikken og handlet mat, forklarte jentene med den største selvfølgelig. I mars fikk de med seg mennene til Champions League kampen mellom Barcelona og Liverpool. Den gangen klarte de også å få seg mennene på kampen.

Kusinenes voldsomme interesse for Liverpool har ikke gått upåaktet hen og både Tips, Vennesla og Agderposten skrev hver sin artikkel om de mer enn gjennomsnitts interesserte Liverpool supporterne sist høst. Agderposten lagde likegodt en tre siders «hjemme hos» reportasje i farger hjemme hos Gerd Signe under tippekampen mot Charlton. Slik oppnådde de to nærmest kjendisstatus i hjembygda sist høst. Også i hverdagen spiller Liverpool FC en viktig rolle for de to 30 åringene.

Familiebesøk og andre avtaler tilpasser vi selvsagt terminlisten, sier Gerd Signe. Før Liverpools kamp mot Barcelona på Anfield i høst var hun lettere frustrert. Vi skulle ha samling med jobben og middagen startet rett før kampen. De burde ha sjekket terminlisten før de gjør sånt, mente økonomisjefen, som likevel fikk med seg kampen. Jeg satte meg på enden av bordet og fikk sneket meg opp på rommet da kampen startet, forteller Gerd Signe. Jeg var på avslutning med en kollega på jobben, sier Hege, som også klarte å snike seg unna et par timer, så hun fikk se kampen hun også. I fjor sommer rundet begge kusinene 30 år og ble selvfølgelig behørig feiret med allsang av «You'll Never Walk Alone» fremført av de andre gjestene.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.