2003 Ray Tørnkvist (Leeds United)

Styret i SBF valgte denne sesongen i gi prisen som «Årets supporter» til den første nordmann som har vært på samtlige ligabaner i England og Skottland. Ray Tørnkvist har vært Leeds United supporter siden 1974, men er en mann som er altetende på Britisk Fotball. Ikke mindre enn 484 britiske 214 forskjellige baner har 41-åringen fra Oslo sett siden han så sin første kamp i 1981. Ray fikk hele tre nominasjoner: Nemlig fra Torgeir Holsæter, Jarle Bakke og Lars Erik Pedersen. Fire øvrige kandidater ble vurdert av styret, men nådde ikke opp denne gangen.

«Drømmen har blitt til virkelighet. Så vidt jeg vet er det ingen andre som har gjort det jeg har gjort- ikke engang her i England», sier Ray Tørnkvist etter at han komplementerte med 138 ligabaner med den skotske 3. divisjonskampen mellom Elgir City og East Stirlingshire 22. mars 2003.

Sin første kamp så Ray 4. mars 1981 mellom West Ham og Dinamo Tblisi (Kvartfinale i cupvinnercupen). Da hadde Ray fulgt med Engelsk fotball generelt og han kjære Leeds United spesielt i nærmere 10 år. Etter 53 tidligere ferieturen til England har han sesongen 2002-03 bodd i Manchester og har denne sesongen med «stort og smått» sett hele 165 ligakamper. «Det ble en form for besettelse. Hver uke la jeg planer for hvordan jeg skulle nå en ny bane. Med»groundhooping» blir man aldri ferdig, for det er alltid klubber som skifter hjemmebaner», sier Ray.

Han tok avgjørelsen om å være en hel sesong i England så seint som i mai 2002. Tidspunktet var også bra forholdet til samboeren hadde skåret seg, og han hadde nettopp byttet huset i en billigere leilighet og dermed fikk frigjort noen penger. Budsjettet på 150.000,- har han holdt seg godt innenfor.

Ray kan betegnes som den komplette fotballidiot, og hans groundhopper-virksomhet står det respekt av! I tillegg vil vi fremheve hans utrolige kunnskapsnivå om Britisk fotball generelt og hans evne til å komme i kontakt med fotballmiljøene han besøker. Han er en virkelig god ambassadør for det norske supportermiljøer og et hyggelig reisefølge.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.