2004 Tor Sønsteby (Manchester City)

Tor Sønstebys navn er ensbetydende med supporterklubben til Manchester City i Skandinavia. Han har lagt ned mange årsverk for sin supporterklubb og deres supportere. En kan vel faktisk dra det så langt at dette er blitt en livsstil hos ham.

Han utviser et utrolig stå-på-humør og engasjement for klubben i sitt hjerte. Dette betyr at det er han som organiserer supporter-turene til England, det er han som går i bresjen når det arrangeres supportertreff her hjemme, og det han som har den fulle kontroll over lagene til Manchester City under Supportercupen.

I tillegg utgjør han en betydelig del av bladredaksjonen i «Scandinavian True Blue» og holder kontakt med kreti og pleti per e-post. Tors hovedfunksjon i klubben er, etter hva han selv sier, medlemssekretær. Medlemsbladet kom for første gang ut i 1977, men Tor begynte allerede å skrive små nyhetsbrev i 1974 da supporterklubben ble stiftet. Fast bidragsyter ble han i 1989, da han også overtok formannsvervet i supporterklubben.

Tor er i sannhet et samlende midtpunkt for en stor supporterskare i Norge. De rundt 860 medlemmene som sokner til Manchester City i Skandinavia utgjør da også en sjettedel av samtlige City supportere rundt om i verden, England medberegnet! Dette gjør gruppen til den største enheten blant True Blue fans. At interessen for moderklubben er stor, tyder den utstrakte reisevirksomheten på. I gjennomsnitt sender Tor 23 supportere på tur til Manchester hver gang City har hjemmekamp. Selv har han hatt sesongbillett i seks år.

Tor fikk anledning til å se sin klubb «live» for første gang i påska 1979, og til nå er det blitt rundt 100 turer over til øyriket i vest! Det betyr at han har sett Manchester City i aksjon på engelsk jord drøyt 150 ganger. I tillegg tok han initiativet til å bedre kontakten med moderklubben, og mest imponerende er kanskje den årlige innsamlingen av rundt 10.000 kroner som uavkortet går til Citys Youth Academy.

For sin enorme innsats er nå Tor gjort til livstidsmedlem i Manchester City Official Supporters Club i England. Utnevnelsen kom i april i år. Vi gratulerer selvsagt med den ærefulle tittelen.

Tor kom også tidlig inn i SBF sitt styre, og han figurerer første gang som styremedlem i sesongen 1989/90. Han ble valgt til nestformann i 1992/93 og overtok formannsvervet i 1993/94. Han var SBF sin «førstemann» til og med 1996/97 sesongen og sa takk for seg i 2001/02. Også her utviste han en utrettelig arbeidsvilje, og var en viktig pådriver i utviklingen av SBF. Han skal ha også ha mye av æren for at Norges første fotballpub så dagens lys på Stedet i Oslo, da han dro i gang tippekamp hver lørdag sammen med innehaver Jørn Solbakken.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.