2010 Inge Haug (Ipswich Town)

Inge Haug fra Kongsvinger er en av de aller ivrigste supporterne av en britisk fotballklubb i Norge. I den nettopp avsluttede sesong har 37 åringen vært på 42 av Ipswich Towns 46 kamper ligaen! Juryen har bestått av Dag Solheim og Arve Fuglum fra Canal + samt Trond Fuhre og Frank Østerås fra SBFs styre. I tillegg til Inge var det to andre meget kvalifiserte kandidater; Bertil Holen fra Liverpool og Svend Anders Karlsen Moum fra Leeds United. Da kåringen fant sted i Canal+ sin sending lørdag 24. april var ikke Inge selv til stede i studio, men var med pr. telefon fra Newcastle. Ipswich hadde bortekamp mot Newcastle), og der var selvfølgelig Inge! Inge er for øvrig den tredje representanten for Ipswich' norske supporterklubb (ITSCON) som vinner denne prisen. Lasse Lorentzen i 1993/95 og Geir Ingvald Jacobsen i 2005/06 er de to andre. Det er ikke bare fotball og Ipswich som opptar Inge. Han er halvparten av et av Norges beste dommerpar i innebandy, og driver eget firma i sitt sivile liv.

Inge har nå gjennom flere sesonger vært en sterk bidragsyter til at Ipswich' supporterklubb faktisk er i vekst, og at vi har klart å skape samhold i en ellers grå fotballhverdag for alle Town supportere. Sesongen 2009/10 forsøkte ITSCON å få til fellesturer til Ipswich med «nogo attåt», og tiltaket har vært en stor suksess. Første fellestur ble gjennomført i oktober 2009 med kamper mot Swansea og Watford. Den andre ble arrangert i slutten av mars 2010 hvor Barnsley og Plymouth Argyle kom på besøk til Portman Road. Mange av deltakerne på fellesturene var «førstereisgutter» og da er det viktig å ha en erfaren mann som Inge på plass i Ipswich. Han legger forholdene til rette og er mannen vi kan spørre om det meste. Inge har meget god oversikt når det gjelder fly, tog, buss og overnattingsmuligheter. Som sesongkortinnehaver er han også blitt meget godt kjent i byen, og rundt om i Suffolk ellers.

På ITSCONs fellesturer hvor både klubbens formann Arnt H Nodeland og undertegnede er med og arrangerer, legges til uker hvor det er to hjemmekamper på fire dager – altså lørdag og tirsdag. Det er resepten for å få med selg folk over til England. Dette passer bra for de aller fleste, enten man reiser alene eller tar med familien. Det sosiale er i høysetet med felles middager, busstur og sightseeing i og omkring Suffolk/East Anglia på søndager og omvisning på Portman Road på mandager. Bussturen er Inges «baby», og de planlegges sammen med noen av hans engelske kontakter og venner. Disse bussturene har blitt meget populære, og i oktober hadde vi med oss både «locals» og svenske Ipswich supportere som var over.

Inge har blitt intervjuet på TV (BBC Suffolk), blitt omtalt i kampprogrammet, vært avbildet i aviser, og stort sett vært vår frontfigur nr. 1 som stadig tar nye tak for å fremme ITFCON i Ipswich. Og det har han lyktes godt med. Vi er blitt en kjent supporterklubb i Ipswich etter all omtale i media. Sesongen 2009/10 er andre sesongen på rad som Inge har sesongkort på Portman Road, og i fjor så han hele 39 kamper med Ipswich, fordelt på 21 hjemmekamper og 18 bortekamper. Denne sesongen har han sett Ipswich i hele 33 kamper, og han har planlagt 9 kamper til før sesongen er omme. Det betyr 42 av i alt 46 kamper det! I tillegg er Inge en meget aktiv «groundhopper» med hele 82 tellende baner. Ikke mindre enn imponerende for en mann som først og fremst prioriterer sin egen klubb.

Opp gjennom årene har Inge blitt en viktig bidragsyter til ITSCON, og det er ikke i tvil om han fortjener prisen som «Årets Supporter». Han bidrar med stoff til supporteklubbens hjemmeside www.ipswich.no og medlemsbladet «News From The Blues» i tillegg til de nevnte fellesturene til forballens mekka. Inge er også ITSCONs kontaktperson i den årlige Supportercupen. Takket være Inge har ITSCON fått kontakt med det fleste andre «branchene» både lokalt og rundt om på øyriket. Dette førte blant annet til at ITFC UK arrangerte Supporternes Dag i forbindelse med hjemmekampen mot Middlesbrough 6. februar i år, og Inge var selvsagt delaktig her også! På arrangementet stilte mange av de nevnte supporterklubbene opp, mange fra den svenske supporterklubben og selvsagt en del nordmenn. Klubben stilte velvillig opp med selveste Chief Executive Simon Clegg, og spillerne Richard Wright og Troy Brown. Det ble både bilder og intervjuer pluss en «Question & Answers Session». Dette var et meget trivelig tiltak som vi håper blir en årlig foreteelse. Høydepunktet var nok likevel intervjuet med Inge i pausen ute på gresset på Portman Road foran øynene på nesten 20.000 tilskuere.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.