2011 Svend Anders Karlsen-Moum (Leeds United)

SBF har en lang tradisjon med å kåre Årets Supporter blant sine medlemmer. Årets Supporter er den eldste prisen SBF deler ut og ble innstiftet i 1989/89. De siste årene har tre finalekandidater blitt presentert i den nest siste av TV sendingene fra Premier League og vinneren offentliggjort i forbindelse med sesongens siste ligarunde. Årets supporter 2010/11 ble Svend Anders Karlsen-Moum fra Leeds United. Det er tredje gangen at Fredrikstad gutten er blitt nominert til denne gjeve prisen. De to andre finalekandidatene var Johan Warlo (Arsenal) og Martin Kolsrud (Birmingham City).

Årets jury har bestått av Øyvind Alsaker fra TV2 og Anders Christensen/Trond Fuhre fra SBFs styre.

Svend Anders Karlsen-Moum er redaktør for Leeds Uniteds supporterblad; The Peacock News (TPN). Han har lagt ned en fantastisk jobb for Leeds Uniteds supporterklubb de siste årene. Fredrikstad gutten kom inn i styret i sesongen 2005/06 i en meget vanskelig periode. Han sto fram som en redningsmann både for klubbens drift og for alle våre supportere i klubben. Engasjementet var meget høyt og som styremedlem la han grunnlaget med meget begrensede midler for en sterk vekst på alle måter. I tillegg hadde han sin egen hjemmeside der han veiledet og hjalp supportere med det de ønsket når de for eksempel skulle til Leeds eller bare hadde vanlige spørsmål.

Fra sesongen 2007/08 var han delredaktør i klubbens medlemsblad TPN og hans iver, styrke, kvalitet og ikke minst kjennskap til klubben Leeds United gjorde at bladet vant honnørprisen for medlemsbladet med mest framgang den sesongen. Artiklene var av høy kvalitet og sammen med bladets frivillige stab skulle hans iver etter å få til et enda bedre blad, bære frukter. Sesongen 2008/09 tok Svend Anders over som redaktør, og denne sesongen gikk bladet helt til topps nå som Årets Medlemsblad. Medlemsbladet har høy kvalitet og kommer ut seks ganger pr sesong, og også i sesongen 2010/11 gikk Leeds Uniteds medlemsblad til topps.

Svend Anders er svært aktiv i supporterklubben utover redaktørjobben. Det kan nevnes at han arrangerer fellestransport for medlemmer når det er store turer, og guider mange rundt i Leeds og omegn enten han reiser selv eller er hjemme i Fredrikstad. Er Svend Anders på tur, noe han er fem seks ganger per sesong, er det ingen som går alene i byen Leeds som han kjenner godt. Han har også ett år som fastboende med sesongkort i Leeds, da han studerte ved byens universitet i sesongen 03/04, og kjenner byen like godt som sin hjemby Fredrikstad.

Supporterklubben har fått et betydelig innpass i klubben gjennom Svend Anders da han kjenner sentrale personer som styreformann Ken Bates, klubbdirektør Shaun Harvey og en rekke andre nøkkelpersoner i og rundt klubben. Hans kontaktnett har gitt våre medlemmer mange fordeler på reiser til Leeds, og kontaktnettet gjenspeiles også i artiklene som gjennom de siste årene har stått på trykk i medlemsbladet.

Mange norske supportere har vært presentert i matchprogrammet takket være Svend Anders. Et annet prosjekt har vært å få direkte flyvninger til Leeds fra Norge, og her har han vært helt til topps i sin forespørsels runde hos flyselskapene. Leeds Uniteds supporterklubb har takket være Svend Anders også blitt godt etablert på sosiale medier: For ett år siden ble vår Facebook side etablert, og denne har nå rundet 2.500 medlemmer. Svend Anders er også aktiv på Twitter hvor han fronter klubben så vel som supporterklubben og norske medsupportere både i Norge og England. Tweet ham på @svendanders eller @svendleeds!

I tillegg til sitt engasjement i supporterklubben er Svend Anders selvsagt en ivrig fan. Det har blant annet kommet frem gjennom to etter hvert relativt kjente mobilvideoer fra henholdsvis cupbomben da Leeds slo ut Manchester United av cupen og da Leeds seiret i omkampen mot Arsenal i januar i år. Svend Anders er absolutt en verdig kandidat til prisen som Årets Supporter. Han er godt likt av alle i supporterklubben og har alltid et smil på lur. Ingen er for liten eller stor.

Svend Anders Moum-Karlsen ble nominert til Årets Supporter av leder i Leeds Uniteds supporterklubb Rune Roalsvig. Dermed er han den tredje Leeds United supporteren som har fått prisen som Årets Supporter. De to andre er; Terje Hansen (1989/90) og Ray Tørnkvist (2002/03).

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.